Aqulva: Optimalisatie van zeewierteelt

  • Onderzoeksproject
Seaweed aquaculture.jpg

De teelt van zeewier met aquacultuur kan nieuwe kansen bieden om duurzame en gezonde voeding te ontwikkeling voor een groeiende wereldbevolking. Daarnaast speelt zeewier een cruciale ecologische rol: het produceert zuurstof, absorbeert CO2, en neemt overtollige voedingsstoffen uit het zeewater op. In dit project wordt onderzocht hoe zeewierteelt kan worden geoptimaliseerd voor een groep groene algen genaamd Ulva.

Binnen het AQULVA-project wordt er samengewerkt met het mkb om de teelt van geselecteerde Ulva-soorten op land te optimaliseren. Op deze manier kunnen we in de toekomst beter anticiperen op seizoensgebonden milieuveranderingen en zo de samenstelling van het zeewier te beheersen. Aan het eind van het project hopen we de uitdagingen van aquacultuur van Ulva op het land beter te begrijpen om verbeteringen te implementeren.

Bekijk hier al onze publicaties. 

Inhoud onderzoek

Onze mensen

Meer over Rob van Haren

Interessegebieden

  • Aarde en Milieu