Overslaan en naar hoofdcontent gaan
Meld je aan voor de Informatieavond op 25 april 2024

Human Resource Management Associate degree (Ad) (deeltijd)

Algemeen

We leven in een snel veranderende omgeving. Het is belangrijk om medewerkers en organisaties klaar te stomen voor deze toekomst. Als HR-professional ben je adviseur en gesprekspartner als het gaat om het aannemen of inhuren van mensen, duurzaam (samen)werken, loopbaanontwikkeling en organisatieveranderingen als fusies en reorganisaties. We leiden je op tot een ondernemende en veelzijdige HR-professional.

Ben je werkzaam in het HR-vak en wil je je verder ontwikkelen? Dan is de Associate degree Human Resource Management (Ad) (deeltijd) een alternatief voor je. Met een Associate degree Human Resource Management ben je een zeer geschikte kandidaat voor functies als HR-medewerker, medewerker HR-administratie en/of intercedent. Volgens MKB-Nederland heeft meer dan de helft van alle bedrijven banen voor mensen met een hbo-deelgraad.

Na het volgen van de Associate degree:

  • Heb je de nodige kennis en vaardigheden op het gebied van HRM;
  • Kun je belangen van organisatie en medewerkers behartigen;
  • Heb je jouw communicatieve en sociale vaardigheden ontwikkeld.

Uitgebreid

De Associate degree-opleiding duurt twee jaar, mits je gedurende deze twee jaar een relevante werkplek of stageplaats hebt én gedurende deze periode 750 uur aan relevante werkzaamheden kunt verrichten.

Verder studeren na de Ad-opleiding? Dat kan: na afronding kun je aansluitend de bachelor HRM volgen. Dit traject duurt 1,5 jaar, als je gedurende die periode ook over relevant werk beschikt. Voor een van de keuzemodule uit het bachelor programma kun je een vrijstelling aanvragen op basis van het Ad-diploma.

---------------------------

Deze opleiding staat op nummer 1 in de Keuzegids hbo 2024. Hiermee behoort de opleiding tot de beste van Nederland.

Inhoud

In de Ad-opleiding vergaar je kennis en vaardigheden op het gebied van HRM, bedrijfskunde en organisatiekunde. De Ad opleiding duurt twee jaar en beslaat vier modules. In de eerste drie modules leg je de basis voor alle kennis en competenties die je nodig hebt in de dagelijkse praktijk. Via (praktijk-) opdrachten krijg je meer inzicht in het dynamische werkveld. Na het succesvol afronden van de drie modules volgt de afstudeermodule. In deze module ontwikkel je je verder op het gebied van werving, selectie en personeelsplanning.

Het laatste half jaar staat in het teken van een praktijkonderzoek over een hr-vraagstuk.

Praktijkgericht
De Ad Human Resource Management is een sterk praktijkgerichte opleiding. Individueel of in kleine (project) groepen werk je aan praktijkgerichte hr-vraagstukken. Omdat bij deze opdrachten vaak een beroep wordt gedaan op kennis en vaardigheden, leer je snel hoe de meest uiteenlopende aspecten van het werk samenhangen en invloed op elkaar uitoefenen. Als jouw eigen werkkring geen mogelijkheden biedt voor het uitvoeren van opdrachten, zoek je hiervoor een stage-organisatie.

Opbouw

De deeltijdopleiding start ieder jaar in september. De lessen zijn gepland op maandagochtend en op maandagmiddag. Tentamens en afrondingen van projecten vinden overwegend plaats op de lesdag. Studenten van deze AD en de studenten van de bachelor in deeltijd hebben een gezamenlijk eerste jaar. De inhoud van het eerste jaar komt met elkaar overeen, daarna verschilt het van elkaar en volgt ieder een eigen programma.

We werken in COL-groepen met opdrachten uit de hr-uitvoeringspraktijk. Daarnaast werk je in masterclasses, kennissessies en in een skillslab aan het opdoen en uitbouwen van de onderzoek- en gespreksvaardigheden.

Praktisch

Doelgroep

Mensen met een havo-opleiding of een mbo niveau 4 achtergrond met relevante werkervaring of een relevante werkplek.

Instroomniveau

Havo of mbo niveau 4

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan kun je een toelatingstest afleggen: het 21+ assessment. Dit assessment bestaat uit een capaciteitentest, een motivatie-/leerstijlentest en een gesprek. Je kunt je aanmelden via: hrmdeeltijd@org.hanze.nl. Heb je een ander of een buitenlands diploma, dan gaat de Hanzehogeschool eerst vaststellen of dit diploma van vergelijkbaar niveau is.

Overige data

De opleiding start jaarlijks in september.

Tijden

De lessen zijn gepland op maandagochtend en op maandagmiddag. 

Duur

De de Ad-opleiding duurt twee jaar, mits je gedurende deze twee jaar een relevante werkplek of stageplaats hebt én gedurende deze periode 750 uur aan relevante werkzaamheden kunt verrichten. Zoals eerder benoemd, is het eerste studiejaar gezamenlijk met de bachelorstudenten.

Dit komt neer op 8 tot 12 uur per week. Als je geen relevant werk of stage doet, moet je na de afronding van de opleiding het Werkplekleren (WPL) alsnog afronden. De duur van de opleiding wordt hiermee langer, afhankelijk van het aantal uren dat je nog moet afronden.

Tijdsinvestering

Naast de lesdag op de maandag, kun je rekenen op gemiddeld 10 tot 12 uur zelfstudie. 

Kosten

Klik hier voor de collegegeld tarieven.

Reken hierbij ook nog op ongeveer € 300,- per jaar voor studieboeken en digitaal studiemateriaal. Er zijn diverse regelingen die voordeel kunnen opleveren voor jou of jouw werkgever.

Contactpersonen

De Associate degree HRM wordt verzorgd door het Instituut voor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool Groningen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Karin Engbers, instroomcoördinator
Telefoon (050) 595 32 79  of hrmdeeltijd@org.hanze.nl

Bijzonderheden

 

Studiekeuzecheck

Zodra je je hebt aangemeld via studielink ontvang je een digitaal portfolio dat je moet invullen. Op basis van dit portfolio vindt een intakegesprek plaats. Dit gesprek heeft het karakter van een kennismaking met de opleiding. Op basis van jouw werkzaamheden wordt alvast een inschatting gemaakt of jouw functie/werkplek relevant is in het kader van werkplekleren.

Voorlichting & proefcollege

Meeloopdag
U kunt zich hier aanmelden voor een meeloopdag.

Voorlichting
Klik hier voor de data van de voorlichtingen.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top