Onderwijsbureau Verpleegkunde Deeltijd
Heb je vragen over de deeltijd bachelor Verpleegkunde? Neem dan contact met ons op!
Ontwikkel je tot een breed opgeleide verpleegkundige; verbindend, innovatief en praktisch
Heb je vragen over de deeltijd bachelor Verpleegkunde? Neem dan contact met ons op!
Heb je een werkplek in de zorg- of welzijnssector? Wil je daarnaast het hbo-diploma Verpleegkunde halen? Kies dan voor de bacheloropleiding Verpleegkunde Deeltijd. Wij leiden je in 2,5 tot 4 jaar op tot hbo-Verpleegkundige.
De bacheloropleiding Verpleegkunde Deeltijd biedt een flexibel programma dat helemaal is ingericht volgens de laatste eisen die het veranderende beroep stelt. De zorg is in beweging: door de vergrijzing, bevolkingskrimp en een veranderende zorgvraag worden andere eisen gesteld aan professionals in de zorg- en welzijnssector. Het nieuwe opleidingsprogramma bereidt jou voor op het worden van de zelforganiserende professional die nodig is in de zorg.
Tijdens deze opleiding werk je in je eigen praktijksituatie aan verpleegtechnische vaardigheden. Wat je niet tijdens je eigen werk kunt oefenen, oefen je in het skillslab van de Academie voor Verpleegkunde. Studenten zonder verpleegkundige achtergrond kunnen hier ook snel extra ervaring opdoen.
Afhankelijk van je vooropleiding kan je starten in één van de modules of trajecten die de opleiding kent, bijvoorbeeld:
Deze opleiding kent een flexibel programma dat is ingedeeld in twee niveaus (elk twee jaar). Per niveau worden verschillende modules aangeboden die gekoppeld zijn aan de deskundigheidsgebieden uit het landelijke opleidingsprofiel. Jouw vooropleiding en achtergrond bepalen hoe lang je over de studie doet.
Binnen niveau 1 maak je binnen de modules vooral kennis met het beroep verpleegkunde. Hierbij wisselen vaardigheidsonderwijs, medische kennis en communicatielessen elkaar af. Ook wordt binnen niveau 1 (en 2) aandacht besteed aan je persoonlijke en professionele identiteit wat onlosmakelijk verbonden is aan je ontwikkeling als verpleegkundige.
Binnen niveau 2 kies je je eigen route, waarbij de modules en in het bijzonder het doen van praktijkgericht onderzoek en keuzeonderwijs centraal staan. Binnen het keuzeonderwijs kun je naast een keuzemodule kiezen voor een verbredende of verdiepende minor. Denk bijvoorbeeld aan de minor Critical Care, Oncologie, Kind & Jeugd en Sociale Psychiatrie, of een minor buiten de Academie voor Verpleegkunde.
Je ontvangt studieloopbaanbegeleiding gedurende de gehele opleiding.
De modules die wij aanbieden op niveau 1:
Naast de bovenstaande modules wordt ook medische kennis aangeboden en skillslab onderwijs (verpleegtechnische vaardigheden).
De modules die wij aanbieden op niveau 2:
Studenten met een Mbo-V of inservice-diploma starten in de Schakelmodule op niveau 1, deze module duurt een half jaar. Daarna volgen zij de modules die aangeboden worden binnen niveau 2.
Binnen niveau 1 en 2 zullen studenten naast de reguliere modules ook keuzemodules volgen.
Meer inhoudelijke informatie over de modules volgt.
Als je met succes deze opleiding hebt doorlopen, heb je recht op de titel Bachelor of Science.
Wil je na je opleiding hbo-Verpleegkunde doorstuderen? Met een hbo-Verpleegkunde diploma en minimaal twee jaar werkervaring kun je o.a. kiezen voor de Master Advanced Nursing Practice van de Hanzehogeschool. Je kunt na je bacheloropleiding ook kiezen voor de Master Healthy Ageing Professional.
Deze opleiding doet mee aan het OCW-experiment leeruitkomsten, gericht op het flexibiliseren van het deeltijdonderwijs. Dit experiment loopt van 1 juli 2016 t/m 30 juni 2022. Het experiment is verlengd tot dit is verankerd in de wet.
Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor mensen die graag het hbo-diploma Verpleegkunde willen halen.
Je kunt je voor de bacheloropleiding Verpleegkunde Deeltijd aanmelden als je een relevante werkplek in de zorg- of welzijnssector hebt zodat je opleidingsopdrachten op je eigen werkplek kunt uitvoeren.
Met een diploma havo, vwo of mbo 4 diploma ben je toelaatbaar tot de opleiding verpleegkunde deeltijd.
Let op: Als voorwaarde geldt dat je een relevante werkplek in de zorg- of welzijnssector hebt die voldoet aan onderstaande werkplekeisen.
21+ Regeling
Beschik je niet over de juiste vooropleiding, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Dan kan je eventueel toch aan de opleiding Verpleegkunde Deeltijd beginnen. Dit kan via de zogenaamde 21+ regeling. Door middel van een toelatingsonderzoek kijken we of je geschikt bent voor de opleiding. Elke opleiding binnen de Hanzeghogeschool stelt zelf de criteria vast. Er is dus geen centraal 21+ toelatingsonderzoek. Binnen de Academie voor Verpleegkunde bestaat de 21+ regeling uit de volgende onderdelen:
De procedure
Wil je je aanmelden voor de opleiding Verpleegkunde én gebruikmaken van de 21+ regeling? Stuur dan zo vroeg mogelijk een mail naar [email protected]. De toelatingscommissie van de Academie voor Verpleegkunde neemt vervolgens contact met je op om afspraken te maken en de aanmeldprocedure toe te lichten.
De toelatingscommissie geeft op basis van haar indruk een advies aan de dean van de Academie voor Verpleegkunde. De dean van de Academie voor Verpleegkunde neemt uiteindelijk een besluit op basis van het advies van de toelatingscommissie én de brief. Als het een positief besluit betreft, ontvang je een beschikking die ervoor zorgt dat je toelaatbaar bent voor de opleiding.
Je dient je uiterlijk 1 mei te hebben aangemeld voor een 21+ toelatingsonderzoek.
Werkplekeisen
Omdat je op je eigen werkplek opdrachten moet uitvoeren en ervaring opdoet op hbo-niveau, stelt de opleiding eisen aan jouw werkplek. Nadat je je hebt aangemeld, toetsen we of jouw werkplek geschikt is als basis voor de bacheloropleiding Verpleegkunde deeltijd.
Je werkplek moet voldoen aan een aantal eisen, waaronder:
* Het gaat hier om de rollen van zorgverlener, communicator, samenwerkingspartner, reflectieve EBP-professional, gezondheidsbevorderaar, organisator en professional & kwaliteitsbevorderaar.
Wil je samen met collega's deze opleiding volgen, jouw medewerkers opleiden, of ben je geïnteresseerd in specifieke modules? Onze maatwerk- en in-company trajecten bieden talloze mogelijkheden. We stemmen deze volledig af op de behoeften van jouw bedrijf of organisatie, en de lessen kunnen vaak zelfs op jouw locatie plaatsvinden.
Deze opleiding start twee keer per jaar.
Hierionder een overzicht van alle startdata.
Mensen met een mbo-Verpleegkunde diploma kunnen ook starten in februari (je start dan met de Schakelmodule – verkorte HBO-V opleiding).
Afhankelijk van je vooropleiding duurt deze opleiding 2,5 tot 4 jaar.
*Afhankelijk van loopbaan en achtergrond.
Als deeltijd student heb je één lesdag per week. Op welke dag deze lesdag plaatsvindt, hangt af van de module die je volgt. Onderstaande lesdagen gelden voor de genoemde modules in studiejaar 2024-2025 (semester 1 en 2). Je lesdag wijzigt gedurende je studie.
Houd rekening met eventueel avondonderwijs. Volg je een module op de woensdag dan word je ingedeeld in een groep die les heeft van 9.00 – 17.00 of in een groep van 13.30 – 21.30. Op maandag en vrijdag vindt er geen avondonderwijs plaats.
Deze deeltijdopleiding vraagt een flinke tijdsinvestering. Naast je werkplek in de zorg van minimaal 20 uur, besteed je wekelijks 12 uur aan zelfstudie en volg je lessen. Je maakt deel uit van een leergemeenschap waarin het werkveld, studenten en docenten samenwerken om het onderwijs vorm te geven.
De kosten voor boeken en leermiddelen zijn éénmalig ongeveer 1300,- euro.
Ben je enthousiast geworden? Meld je dan aan via www.studielink.nl. Je inschrijving is afhankelijk van je individuele situatie:
Heb je vragen over de deeltijd bachelor Verpleegkunde? Neem dan contact met ons op!
Petrus Driessenstraat 3, 9714 CA Groningen
Frontoffice voor professionals en organisaties
Op donderdag 28 november is er een Informatieavond voor professionals. Je kunt in gesprek met docenten en studieadviseurs. En mensen spreken die de stap al gezet hebben.
Lees verder