‘Als bedrijfsjurist houd ik me bezig met licenties en internationale wet- en regelgeving’

  • Alumnus aan het woord
Steven Buursma

Alumnus Steven Buurma studeerde af bij de opleiding HBO-Rechten in 2012 en werkt sindsdien als jurist bij telecombedrijf Voys in Groningen.

‘Vanaf het begin van mijn studie wist ik één ding zeker: ik word geen traditionele jurist. Ik zag qua loopbaan een toekomst voor mijzelf weggelegd waarin ik een combinatie zou kunnen maken tussen ondernemerschap en mijn juridische kennis. Sinds mijn afstuderen in 2012 ben ik werkzaam bij Voys. Toen ik startte bij Voys was ik onderdeel van een groep van 10 collega’s en in de afgelopen jaren is het bedrijf succesvol uitgegroeid van een kleine start-up tot een bedrijf met 150 collega’s en vestigingen in diverse landen.

Ik vervul binnen de organisatie de rol van bedrijfsjurist en daarnaast houd ik mij bezig met innovatie en de internationale uitrol van Voys binnen Europa. Denk hierbij bijvoorbeeld aan welke wet- en regelgeving je per land moet voldoen als je elders wenst te starten of licenties en het opzetten van een entiteit. Van internationaal groeien, het aannemen van collega’s tot de uitrol van nieuwe concepten: álles is juridisch!

Met veel plezier denk ik terug aan mijn studententijd en zeer zeker ook aan mijn tijd bij HBO-Rechten. Mijn voorkeur ging tijdens de studie vooral uit naar nieuwe rechtsgebieden binnen de IT, het energierecht en ondernemingsrecht. In 2012 won ik de HBO-Rechten Award door in mijn onderzoek de grenzen op te zoeken tussen complexe ICT-vraagstukken en het juridisch kader.

Altijd je eigen plan trekken vind ik erg belangrijk, maar binnen de opleiding is daarnaast alle kennis aanwezig om jou op en top klaar te stomen voor een juridische toekomst. De persoonlijke contacten en inspiratie van mijn docenten vormden hiervoor een fijne basis.

Mijn tip voor jou: kleur jij net als ik ook graag buiten de lijntjes en heb je een ondernemende mindset? Weet dan dat jouw juridische kennis veel toegevoegde waarde heeft voor tal van bedrijven en organisaties. Van de jurist wordt wel eens gezegd dat hij ‘in problemen denkt’, maar als jij altijd mogelijkheden ziet en proactief bent in je werk, dan ben je straks ongetwijfeld een gewaardeerde collega.’