'Tijdens je studie werk je direct samen met externe opdrachtgevers'

  • Student aan het woord
HANZE220088_Erik Drenth-REV-6.jpg

Erik is derdejaarsstudent en koos voor HBO-Rechten in Groningen vanwege het onderzoekende en professionele karakter van de opleiding.

‘Ik koos voor HBO-Rechten, omdat de wereld van een jurist altijd al mijn aandacht trok. Ik vind het leuk om zaken tot de bodem uit te pluizen en ben nieuwsgierig van aard. Nadat ik een Open Dag had bezocht was het voor mij duidelijk dat het onderzoekende en professionele karakter dat de opleiding HBO-Rechten in Groningen te bieden heeft precies bij mij past. Ik zit inmiddels in het derde jaar van de opleiding.

Wat ik leuk vind aan HBO-Rechten is dat er veel praktijkopdrachten worden aangeboden waarbij je direct samenwerkt met externe opdrachtgevers. Je doet dus al tijdens je studie praktijkervaring op, wat volgens mij echt van meerwaarde is na je studie. Een opdrachtgever heeft bijvoorbeeld een bepaald probleem binnen zijn organisatie en vraagt om juridisch advies. Samen met je projectgroep ga je hier dan mee aan de slag. Tijdens mijn specialisatie Bedrijf hebben we bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar de juridische aspecten bij het opzetten van een coöperatie met verschillende leden. Hoe zorg je hierbij voor een eerlijke verdeelsleutel?

Na mijn studie lijkt het me leuk om als bedrijfsjurist aan de slag te gaan en (startende) ondernemingen te helpen met juridische zaken. Ik twijfel nog of ik dit als zelfstandige wil doen of als vaste jurist binnen een bedrijf. Gelukkig heb ik nog een jaar om deze keuze definitief te maken.’