'Er werken veel slimme en inspirerende mensen, over zo’n bedrijf wil je op school wel vertellen'

  • Onderwijsproject
EU8A0135 LR.jpg

Luc, Mart, Ole-Pepijn en Jade hebben samen een heel tof project mogen leiden bij NUWA. Ze mochten de ontwikkelmogelijkheden voor de medewerkers van dit hippe, jonge techbedrijf uitzoeken.

NUWA Spatial bv. is een techbedrijf, opgestart in 2019 door Marc. Het bedrijf is nog een start-up, maar de medewerkers werken allemaal vol passie aan een digitale pen. NUWA maakte een op-AI-gestuurde pen. De drie camera's in de pen zijn herkennen alle handschriften op alle soorten papieren, dit is nog niet eerder gelukt door een ander bedrijf. Uniek dus! De gedachte erachter: de nuwapen is gemaakt omdat de eigenaar het gevoel van het gewone schrijven wilde behouden en dit combineren met het direct digitaliseren van de gemaakte notities, tekeningen of aantekeningen, etc. 

Opdracht

NUWA kent nog geen HR-afdeling. Marc doet alle HR-zaken nog zelf, maar was heel benieuwd of zijn medewerkers zich ook willen ontwikkelen op een bepaald vlak. De projectgroep mocht uitzoeken welke loonbaanontwikkelingen de medewerkers wensen. Luc: “Tijdens de opleiding krijg je het fundament voor HRM, waarbij je ook verschillende gesprekstechnieken leert.” Deze technieken konden ze mooi gebruiken, want ze hebben workshops bedacht voor de medewerkers. Ole-Pepijn geeft aan dat ze mooi resultaten hebben gehaald uit deze workshops: “de medewerkers gaven de behoefte aan om te ontwikkelen in hun vakgebied, maar ook het rendement hiervan te willen volgen. Mooie input voor een vervolg!”

Samenwerkingsplatform Click-up

De medewerkers komen uit allemaal verschillende landen, Engels is dus de voertaal op de werkvloer. Een extra uitdaging voor de projectgroep. Elk projectlid bedacht een eigen oplossing voor het vraagstuk van NUWA. Daarna legden ze alle plannen op tafel en keken welke het beste was. In ClickUp, het programma waarin ze bij NUWA samenwerken, is nu een extra tapblad toegevoegd dat zich richt op persoonlijke en professionele ontwikkeling voor de medewerkers. In dit tabblad vinden ze de beschikbare middelen voor ontwikkeling, interessante informatie die collega's hebben gedeeld, voltooide trainingen van anderen én hun reflectie hierop. Tot slot hebben ze nu ook een optie om feedback te delen met elkaar, maar dan zo dat ze zelf mogen bepalen wie dit kan zien. Zo is het mogelijk is om open naar elkaar uit te spreken hoe collega’s over elkaar denken. Ook is het in dit platform mogelijk om feedback op te slaan en bij een volgend moment er weer even bij te pakken.

Enthousiaste baas

De betrokken eigenaar Marc was enthousiast en dat gaf een heel goed gevoel. Luc: “Door de gesprekken met Marc over onze plannen ging het HR-stukje op een hele andere manier bij hem leven. Hij heeft het beste met zijn mensen voor, maar zit vooral op de ontwikkeling van het product. Hij waardeerde daarom de uitkomsten van het onderzoek en gaf direct akkoord.” De medewerkers mogen op alle vlakken ontwikkelen, hoeft niet baan gerelateerd te zijn. En het is ook nog eens geheel vrijblijvend, maar Marc motiveert de medewerkers wel. De eis van Marc was: het is belangrijk dat we de ontwikkelmogelijkheden reflecteren met zijn allen, zodat je ook andere medewerkers kunt inspireren. Prachtig!

Impact

Het komt er dus op neer dat deze tweedejaarsstudenten de grondlegging zijn geweest voor de HR-afdeling van NUWA. Hun aanwezigheid, aanpak en oplossing voor het vraagstuk heeft een geweldige impact gehad bij de medewerkers en bij baas Marc.

Benieuwd naar de digitale pen van NUWA? >> https://youtu.be/dhoILSBavJI?list=TLGG4EnHkl5nfAAyMjAyMjAyNA

Eigenaar Marc en de projectgroep tijdens hun eindpresentatie.

_U8A0206 LR.jpg

Interessegebieden

  • Economie en Bedrijf