'Omdat je zoveel zelf doet word je heel assertief in het stellen van vragen'

  • Student aan het woord
Rob Westerlaan.JPG

Rob Westerlaan is eerstejaarsstudent van de opleiding Human Resource Management. Hij zit helemaal op zijn plek, omdat hij later graag met mensen aan de slag wil.

Rob Westerlaan heeft net het eerste halfjaar van zijn opleiding Human Resource Management erop zitten en hij zit helemaal op zijn plek. Robs ouders werkten ook allebeide in de HRM-sector. Zijn ouders zijn dat ook erg geïnteresseerd in zijn opleiding en vergelijken het ook met het werkveld. De 21-jarige Rob woont nog thuis in Tolbert, en heeft het regelmatig even met zijn ouders over de theorie. Rob geeft aan dat het helpt dat hij al een opleiding gedaan heeft. “Mijn werkhouding is heel actief en heb een gedisciplineerde aanpak. Het geeft plezier, omdat het door die houding een stuk makkelijker gaat.”

Goede voorbereiding

De opleiding is in Robs ogen het fundament. “Hier leer je alle facetten van de opleiding, zodat je goed voorbereid bent. We zitten in een nieuw curriculum, omdat het beter aansluit op het werkveld.Het is nog in ontwikkeling, maar het maakt het juist leuk om samen aan iets moois te bouwen.” Zijn klas behandelt nu een vraagstuk voor een bedrijf. Het is Rob nog niet duidelijk of het een fictief of echt bedrijf is geeft hij lachend toe: “Het lijkt in ieder geval echt, ze hebben alle cijfers en alles. Echt of niet, het is een mooie test voor ons om dit stuk van adviseren te oefenen.” Ze moeten het komende semester langs een bedrijf om een interview te houden. Ze geven uiteindelijk een presentatie met de resultaten.

CoL-groep

Bij de opleiding HRM werk je in zogeheten CoL-groepen, oftewel Community of Learners. Deze kleine projectgroepen werken nauw samen onder begeleiding van een CoL-coach. “Je doet eigenlijk heel veel zelf, wat zorgt voor veel eigenaarschap. Onze coach Marcel neem altijd de tijd om iets uit te leggen en te helpen als je het niet begrijpt. Omdat je veel zelf mag doen, word je wel heel assertief in het stellen van vragen.” Ook heeft hij een toffe klas, dat helpt ook wel mee! “Als iedereen gemotiveerd is, werkt het fijn samen. Dit leidt tot mooie resultaten en plezier.”

Toekomst

Hiervoor werd hij 3 jaar lang opgeleid als docent Geschiedenis, maar hier was Rob een beetje op uitgekeken. Hij ging opzoek naar iets anders en zocht naar iets psychologisch. Vanwege de verlopen numerus fixus op de opleiding Toegepaste Psychologie, kwam hij bij HRM uit. Eigenlijk helemaal goed, want hier heeft hij het mensen-stukje maar ook het bedrijfskundige stuk. Later met mensen samenwerken staat voor hem voorop als het gaan om baankeuze. Voorbeelden zoals loopbaancoach of in de richting van werving & selectie kwamen naar voren. Doorstuderen of lesgeven in het onderwijs sloot hij ook niet uit, de liefde voor onderwijs bloeit toch ook nog steeds in hem.