Prins Claus Concert 2022 met dirigent Miho Hazama

  • Onderwijsproject
20220401-Prins Claus Conservatorium in Groningen 2 april 22 Repetitie-137.jpg

​Voor het Prins Claus Concert 2022 werkten studenten klassieke muziek samen met studenten van de jazzafdeling samen in het Hanze Symphonic Jazz Orchestra. Het orkest werd voor deze gelegenheid gedirigeerd door de van oorsprong Japanse componist en dirigent Miho Hazama.

In het gerenommeerde Amerikaans jazztijdschrift Downbeat werd Miho uitgeroepen tot 'één van de 25 voor de toekomst' en wij zijn er dan ook bijzonder trots op dat ze met ons orkest heeft gewerkt.

Solist was de Amerikaanse saxofonist Mark Gross. Gross was eerder één van de vaste gastdocenten in ons New York comes to Groningen programma van de jazzafdeling. Hij is niet alleen een gevierd jazzsaxofonist, ook heeft hij een aantal Broadwaymusicals op zijn naam staan en is hij te zien in een aantal films en series zoals Malcolm X en Boardwalk Empire.

Foto's: Benaissa El Yamani

miho youtube thumbnail.JPG

VIDEO: Hanze Symphonic Jazz Orchestra, students of the classical and jazz departments of Prince Claus Conservatoire, Hanze UAS Groningen. Conductor: Miho Hazama | Special guest: Mark Gross (saxophone). April 1, 2021 SPOT | Oosterpoort Groningen. Video and editing: José Luis Andrés Morgado & Martín Regaña Barroso

Interessegebieden

  • Kunst en Cultuur