'Binnen de academie heerst er een groot gevoel van: we doen het samen'

  • Student aan het woord
Academie voor Popcultuur-10022023--21.jpg

Nadat Sander zijn propedeuse Communicatie haalde, switchte hij naar de Academie voor Popcultuur. 

“Tijdens de lessen op de opleiding Communicatie was ik altijd bezig met het maken van artworks en nummers. Uiteindelijk ben ik met Communicatie gestopt en op zoek gegaan naar een opleiding die aansluit bij mijn creativiteit en tegelijkertijd uitdagend is; dit heb ik gevonden bij Popular Culture. De vrijheid van disciplines bevalt me erg goed. Ik wil niet alleen muziek maken, ik ben ook graag bezig met het regisseren van videoclips, scripts schrijven of acteren. Popular Culture is een plek waar het niet uit maakt wát je doet, zolang je wilt maken en creëren.” 

“Naast het bezig zijn met je eigen producties krijg je ook goede basiskennis op gebied van projectmanagement. Je leert de tools en theorieën die je weer kan toepassen op je creatieve werk. Je leert ook bijvoorbeeld hoe je een subsidie moet aanvragen, waar je super veel aan hebt binnen deze sector.” 

“Je kunt vrijwel je hele studie zelf vormgeven. De diversiteit aan disciplines zie je ook terug bij de docenten. Zo kan je een docent vinden van wie je het meeste van kan leren. Ik ben er tijdens de opleiding achtergekomen dat creatieve concepten, de basis van elk creatief werk, mij het meest aanspreken.” 

“Binnen de academie heerst er een groot gevoel van “we doen het samen”, wat de academie een fijne community maakt om je te ontplooien. Een klasgenoot heeft bijvoorbeeld een festival georganiseerd voor de hele academie. Hier heeft iedereen iets speciaals voor gemaakt zoals performances. Super vet en ik denk niet dat ik dit snel op een andere opleiding had gevonden.” 

“Als je weet dat je ambitieus en creatief bent, dingen wilt maken, pas je goed binnen deze opleiding. Of je nu podcasts of talkshows wilt maken, de academie biedt hier de ruimte voor.” 

Meer van Sander?

Linktree