‘Als SJD’er maak je echt het verschil voor mensen’

  • Student aan het woord
HANZE220088 Gerwin Offinga- SJD-3.jpg

Gerwin is derdejaarsstudent Sociaal Juridische Dienstverlening en wist het na een studiekeuzetest zeker: deze studie past echt bij mij.

‘De opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening kwam in mijn studiekeuzeproces vrij laat naar voren. Ik deed VWO en wilde eigenlijk ‘gewoon’ een studie aan de universiteit gaan doen, maar niets sprak me echt aan. Na een studiekeuzetest kwam Sociaal Juridische Dienstverlening als beste naar voren. Het recht vond ik altijd al interessant, maar het helpen van mensen die het nodig hebben gaf voor mij de doorslag. Als SJD’er maak je echt het verschil voor mensen, dus ik wist het zeker: dit wordt mijn studie!

Vooral het tweede studiejaar vond ik erg interessant. Elk blok had een bepaalde beroepsrol en bijbehorende vakken. Bijvoorbeeld de wetsuitvoerder, de belangenbehartiger of begeleider. Eén van de vakken die ik erg leuk vond was Vreemdelingenrecht. Ook moesten we in het tweede jaar als opdracht bijvoorbeeld een reclasseringsadvies opstellen voor een cliënt waarmee we ook echte gesprekken hadden.

Ik zit nu in het derde jaar en heb net de specialisatie Dwang, Ondersteuning & Zorg erop zitten. Tijdens de specialisatie vond ik het vak Straffen & Maatregelen heel interessant. Het komende half jaar volg ik een minor Bedrijfskundig Management. Even heel wat anders, maar dat is het leuke aan de studie; je kunt een deel ervan zelf invullen met dingen die jij leuk vindt.

Na mijn studie wil ik graag aan de slag binnen het gevangeniswezen. Tijdens mijn specialisatie heb ik een opdracht gedaan voor een Penitentiaire Inrichting en daar is mijn interesse gewekt.’