“We maakten een ontwikkelplan voor een leeg, kaal en industrieel gebouw van 45.000 m2”

  • Onderzoeksproject
Esra Heling.jpeg

Esra Heling is derdejaarsstudent Vastgoedkunde. Ze deed vrijwillig mee aan de landelijke hbo-challenge van NEVAP, met groot succes.

Het Nederlands Vastgoedexploitatie Platform (NEVAP) is hét onafhankelijke platform voor toekomstgerichte professionals in en rond de vastgoedexploitatiesector. NEVAP legt verbinding tussen mensen en partijen om innovaties aan te jagen en dat doen ze ook door jaarlijks een hbo-challenge te organiseren. Studente Vastgoedkunde Esra Heling deed mee aan de NEVAP-challenge van 2023, waarbij ze een concept mocht bedenken voor het Stork-terrein in Hengelo van maar liefst 45.000m2 .

Samenwerken

Esra Heling (21 jr.) is derdejaarsstudent van de opleiding Vastgoedkunde. Hiervoor studeerde ze mbo juridische dienstverlening, waarbij ze een stage volgde bij een makelaardij. Toen kwam interesse voor vastgoed naar boven. Door haar mbo-achtergrond gaan de juridische aspecten van de opleiding haar makkelijk af, en ook bij de NEVAP-challenge kwam dit goed van pas. Samen met studenten van opleidingen Vastgoedkunde, Facility management en Build Envoirment uit het hele land moest Esra werken aan een case voor Stork. “Het was heel even wennen aan elkaar, de ene is heel technisch en de ander creatief. Ik kijk vooral of een plan financieel haalbaar en juridisch mogelijk is.”

Plan en prijs

Ruim 100 studenten begonnen de dag met een rondleiding over het lege terrein en gebouw van Stork, ze moesten natuurlijk wel weten voor welk gebied ze een plan moesten maken. De studenten werden ingedeeld in interdisciplinaire groepjes en moesten zo samenwerken aan hun ontwikkelplan. Door een bedrijvenmarkt in de middag konden ze checken bij betrokken partijen of ze op de juiste weg zaten. Betrokken partijen zoals de gemeente van Hengelo en bouwbedrijf Trebbe.

De groepen moesten strijden voor 3 verschillende prijzen en de absolute winnaar mag daadwerkelijk aan tafel zitten bij de ontwikkeling de 45.000m2 van Stork. De ontwikkelplannen van de studenten kwamen veel overeen. Iedereen had groen, werk en wonen terug laten komen in de plannen. “We hebben onszelf proberen te onderscheiden door een verrassend element terug te laten komen. We hebben niet de hoofprijs gewonnen maar wel de prijs voor Financieel & Maatschappij. Omdat we een 24/7 beveiliging hebben terug laten komen om de veiligheid te waarborgen. Dit vonden ze echt heel mooi!”.

Impact

Het was een vrijwillig project waar ze samen met een aantal klasgenoten aan meedeed. Zij zagen de waarde in van het project, om zo een gave ervaring te krijgen om zo iets groots te mogen realiseren. Los van dat Stork hun ideeën kunnen gebruiken in hun toekomstplannen, heeft de challenge vooral veel impact op Esra gehad. “Ik heb ontzettend veel geleerd, het was erg bijzonder door de omvang van de case en de professionals die erover vertelden. Het draagt zeker bij aan mijn toekomst, het heeft impact op mij als vastgoedprofessional.” In de vastgoedwereld moet je voor jezelf op kunnen komen. Esra deed dan ook de pitch namens haar groepje: “Ik wilde de pitch wel doen voor NEVAP en Stork, om mijzelf te laten zien aan hen en de vele andere aanwezige partijen en serieuze bedrijven.”

Interessegebieden

  • Economie en Management