Een manier vinden om in nieuwe ontwikkelingen ook terug te geven aan de natuur.

banner-afbeelding-kaia-the-living-co2-filter.jpeg

Het project ‘Kaia’ gaat over de grote uitdaging en het ongelooflijk gecompliceerde thema: CO2. Het onderzoek gaat over de ontwikkeling van nieuwe duurzame CO2-filters gebruik makend van algen, specifiek de soort: diatomeeën.

Bij dit proces wordt door het gebruik van het object CO2 opgenomen en door middel van fotosynthese komt hier weer zuurstof bij vrij. Na twee maanden kan het object geoogst worden en met het eindproduct, de biomassa, bijvoorbeeld nieuwe materialen, biodiesel of zelfs glas gemaakt worden.

Een ontwerp zou voor mij nooit geslaagd zijn als wij, in het eindproduct, alleen maar van de natuur hebben genomen, de natuur hebben uitgeput. Wij moeten een manier vinden om in nieuwe ontwikkelingen ook terug te geven aan de natuur. Dit kan door voorafgaand het ontwikkelproces na te denken over hoe je een product CO2 neutraal of CO2 negatief zou kunnen maken, maar je zou ook producten kunnen ontwikkelen die een symbiotische relatie aangaat tussen mens en product, waarbij de natuur ook een rol speelt.

banner-afbeelding-kaia-the-living-co2-filter.jpeg