‘Je hebt het gevoel dat je echt bijdraagt aan een oplossing die toegepast kan worden’

  • Student aan het woord
Nisha
Hanze Masters 2023-9204.jpg

Nisha heeft gekozen voor de master Toegepast Recht omdat de opleiding zich bezighoudt met de huidige problematiek.

‘Het aanpakken van de huidige complexe vraagstukken is iets waarmee de master Toegepast Recht zich onderscheidt en de stap naar het werkveld is hierdoor voor mij als student veel fijner om te maken. Omdat ik de bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening heb gedaan, ben ik direct toelaatbaar tot de masteropleiding en hoef ik geen schakeljaar te doen.

Tot nu toe zijn de verwachtingen die ik van de master had compleet anders. Ik had veel theorie verwacht. Echter is de master heel praktisch ingericht met weinig theorie en veel grote praktische opdrachten. In het begin is dit erg wennen, maar ik heb inmiddels mijn eigen draai in de opleiding gevonden. Er is veel ruimte voor eigen inbreng als je andere interesses hebt. Zo word je gestimuleerd te doen wat jij leuk vindt. Ik doe nu de keuzemodule Energie & Recht.

Het afstuderen doe je alleen, maar de complexe praktijkvraagstukken moet je samen of in een groepje uitvoeren. Alle vraagstukken waar je aan werkt komen vanuit het bedrijfsleven. Juist daarom heb je het gevoel dat je echt bijdraagt aan een oplossing die toegepast kan worden. Maar wat ik nog leuker vind is dat je de ruimte krijgt om eigen ideeën in te brengen of zelfs eigen opdrachtgevers (bedrijven) mag werven. Hiermee is de stap vanuit de opleiding naar het werkveld een stuk fijner en dat merk ik ook aan werkgevers. In het werkveld is te merken dat de vraag naar ‘praktische juristen’ erg groot is. Je bent tijdens je studie namelijk al bezig met oriënteren in het werkveld. Dit is een groot verschil met een wetenschappelijke master.’

In onderstaande video vertelt Nisha nog meer over de master:

Studenten vertellen over de master Toegepast Recht

screenshot-nishakalloe-mastervideo.PNG

Meer verhalen

Sla over