Binnen een uur online kennismaken met de vakken en thema's van jaar 1

  • Online Proefstuderen
  • Bachelor
  • Nederlands
Academie voor Verpleegkunde, student met patient in rolstoel

Verpleegkunde

Niveau
Online Proefstuderen
Niveau
bachelor
Taal
Nederlands
  • Sport en Gezondheid
  • Gedrag en Maatschappij

Welkom bij Online Proefstuderen! Bij de opleiding Verpleegkunde (HBO-V) leer je zorg te verlenen in complexe situaties waarbij het altijd gaat om de zorgvrager in zijn sociale context. Je leert het verpleegkundig beroep in al zijn dimensies kennen en je maakt je de verschillende rollen van verpleegkundige eigen.

Hoe werkt Online Proefstuderen

Bij Online Proefstuderen volg je modules over een thema of vak uit jaar 1 van een voltijd Associate degree of bachelor. Zo krijg je een goed beeld van de inhoud van de opleiding. Een module bestaat in de basis uit drie onderdelen: een flitscollege, theorie en een korte quiz. Zo kom je er nóg beter achter of deze studie bij jou, je vaardigheden en je kwaliteiten past!

Titel online proefstuderen.png

Voordat je start

Het belangrijk dat je deze casus bekijkt voordat je start met de modules. In onderstaande video vertelt Yvar je uit dat hij plotseling klachten krijgt en wordt doorgestuurd naar het ziekenhuis. Wat doe je als verpleegkundige? Dat leer je tijdens de modules.  

OPS Verpleegkunde Casus.png

Wij geven de module

Sla over
  • Elmer van Hal

    Docent

    Elmer van Hal
  • Bea Visser

    Docent

    Bea Visser
  • Astrid Niersman

    Docent

    Astrid Niersman

Module 1: verpleegkundige vaardigheden

In de casus legt Yvar je uit dat hij plotseling klachten krijgt en wordt doorgestuurd naar het ziekenhuis. Wat doe je als verpleegkundige? Welke verpleegkundige vaardigheden voer je uit? En wat is hierbij belangrijk? Docent Elmer legt het je in dit flitscollege uit! 

Stap 1A: bekijk het flitscollege

Elmer van Hal

Module 2: klinisch redeneren

Hoe verzamel je als verpleegkundige gegevens van de zorgvrager, in dit geval Yvar? Wat is klinisch redeneren? En wat zijn de verschillen tussen feiten en interpretaties? Docent Bea vertelt je erover in onderstaande video! 

Stap 1B: bekijk het flitscollege

Bea Visser

Module 3: communicatieve vaardigheden

Ben je je bewust hoe je communiceert met andere mensen? Weet jij bijvoorbeeld het verschil tussen een open en gesloten vraag? En wat voor vragen kan je aan Yvar stellen tijdens een anamnesegesprek? In onderstaande video geeft docent Astrid je antwoord op deze vragen!

Stap 1C: bekijk het flitscollege

Astrid Niersman

Stap 2: bestudeer de theorie

In de drie flitscolleges heb je meer geleerd over de verpleegkundige vaardigheden, het klinisch redeneren en de communicatieve vaardigheden. Nu is het tijd om hier wat meer over te leren. In dit document leer je onder andere over wat een anamnesegesprek is en hoe je dit inricht. Daarnaast ga je dieper in op de vitale funcites van de mens en hoe je te werk gaat bij de casus van Yvar. 

Download het document

Stap 3: maak de toets

De toets is er niet om je te laten ervaren hoe tentamens op het hbo zijn. Er wordt getest of je de onderdelen uit stap 1 en 2 goed hebt begrepen. Na afloop zie je waarom het antwoord juist of onjuist is. Ga ook in gesprek met je klasgenoten. Hoe hebben zij het gedaan?

Maak de toets

Aanmelden hanzehogeschool

Stap 4: maak de opdracht

Docenten Elmer, Bea en Astrid hebben je al veel verteld, nu is het tijd om zelf aan de slag te gaan! Welke gegevens van Yvar horen bij welke Gezondheidspatronen van Gordon? En welke van deze gegevens zijn feiten en interpretaties? In onderstaande document kan je dit allemaal invullen. 

Download de opdracht
 

Hoe nu verder?

Weet je al (bijna) zeker dat je deze opleiding wilt gaan doen? Meld je dan aan voor een Meeloopdag! Studiekiezers geven aan dat meeloopdagen het belangrijkste middel is voor het maken van hun studiekeuze.

Meld je aan voor een Meeloopdag

Meer informatie over

  • Student met oranje post its met hierop vraagtekens

    Twijfel je nog?

    Blijf je dan verder verdiepen in de verschillende studies! Volg nog een module en maak inhoudelijk kennis met de studies.

    Volg nog een module
  • Academie voor Verpleegkunde, student met patient in rolstoel

    Heb je een vraag over de opleiding?

    Neem dan contact met ze op! Via deze pagina onder het tabje 'Contact & Locaties' vind je de gegevens.

    Leer meer
  • Hanze Studiekeuzeadvies

    Hulp nodig bij je studiekeuze?

    Loop je vast of heb je twijfels over hoe je verder moet? Onze studiekeuzeadviseurs helpen je graag op weg!

    Meer informatie
  • Informeel groepswerk in Forum 2022.jpg

    Weet je het (bijna) zeker?

    Weet je zeker welke opleiding je gaat doen? Meld je dan aan! Op deze pagina staat een handig stappenplan.

    Meld je aan

Interessegebieden

  • Gedrag en Maatschappij
  • Sport en Gezondheid