Willem Baron {{vm.testimonial.TestimonialType | i18n | capitalize}} {{vm.testimonial.JobTitle ? ' | ' + vm.testimonial.JobTitle : ''}} {{'Article_PortalIn' | i18n}} {{vm.testimonial.SiteTitle || ('Article_Portal' | i18n)}}

Mijn naam is Willem Baron en ik heb de opleiding Elektrotechniek, met specialisatie Biomedical Engineering, afgerond. De minor heb ik gekozen, omdat in de medische techniek veel disciplines samenkomen. Na mijn opleiding ben ik gaan zoeken naar een baan die aansluit bij mijn minor. 

Sinds 4 jaar ben werk ik als medisch technicus ingenieur in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam op de afdeling radiotherapie. Hier worden mensen bestraald met straling die wordt geproduceerd d.m.v. een digitale lineaire versneller. Dit zijn zeer geavanceerde machines met niet-alledaagse technie​ken. Wij zijn verantwoordelijk voor de digitale lineaire versnellers en de overige medische apparatuur. Mechanische, elektrische en softwarematige werkzaamheden zijn aan de orde van dag. We ontwikkelen ook zelf producten die niet te koop zijn of naar ons inzicht beter door onszelf gemaakt kunnen worden. Naast de technische kant van de machine en controles, is er ook een deel fysica; de straling die uit de machine komt moet afgeregeld en gecontroleerd worden. Voor het fysica gedeelte heb ik een interne studie gevolgd en certificaten moeten behalen om met de digitale lineaire versneller te werken. 
Ik werk nauw samen met disciplines zoals fysica, laboranten, artsen en project medewerkers. Het implementeren van nieuwe medische producten hoort ook tot ons takenpakket. Hiervoor is overleg en afspraken met de verschillende disciplines belangrijk.

De opleiding heeft mij een basiskennis gegeven die ik nog regelmatig gebruik, naast de opgedane specifieke kennis voor dit werk. De opleiding Elektrotechniek heb ik als student als zeer prettig ervaren. Gemotiveerde docenten en medestudenten, projectmatig werken, een sociale sfeer en de stad Groningen hebben bijgedragen aan een geslaagde studententijd. In deze tijd is er zeer veel vraag naar hoogopgeleide technici. Kortom: een goede start voor een mooie toekomst.

{{'ShareCounter_Share_Label' | i18n}}: