Full Size Conducting

 • Evenement
Vooropleiding dirigent plaatje.png
 • Datum
  • startdatum

  • einddatum

 • Tijd
  • starttijd

  • eindtijd

 • Locatie

  Prins Claus Conservatorium

  locatie

Van woensdag 24 t/m zaterdag 27 januari 2024 organiseert het Prins Claus Conservatorium het jaarlijks terugkerende HaFaBra-directieproject Full Size Conducting.

Studenten van de vakopleiding HaFaBra-Directie van het Prins Claus Conservatorium werken met gerenommeerde orkesten, (gast)docenten en solisten tijdens dit vierdaagse programma. Er worden lezingen, masterclasses en workshops gegeven en toehoorders zijn van harte welkom.

Naast de masterclasses door gastdocenten in samenwerking met verschillende orkesten wordt er op vrijdag 26 januari een lezing gegeven over persoonlijk leiderschap voor dirigenten Kathelijn Daenen en Kevin Houben van Hodacoachings. Deze workshop geeft tools mee om je eigen leiderschap en communicatie verder te ontwikkelen, deze kan je gebruiken bij repetitietechnieken en toepassen in je dagelijkse leven. Hiermee kan je meer flow, meer verbinding en positiviteit ervaren waardoor je met minder inspanningen meer kan bereiken.

Orkesten
Brassband Gloria Deï, Fanfare Eendracht Maakt Macht, Gruno’s Postharmonie en Fanfare Korps Nationale Reserve.

(Gast)docenten & gastsprekers
Tijmen Botma, Klaas van der Woude, Anne van den Berg, Jilt Jansma, Henrite Rusch, Chris Fictoor, Roy Voogd, Jaap Musschenga, Kathelijn Daenen, Kevin Houben, Peter Kleine Schaars en Alfred Willering.

Programma

 • Workshop 'Jeugdorkest & opleiding ' Jilt Jansma en Henrite Rusch

Woensdag 24 januari | 13.30-16.30 | Lokaal 2.22 

Een masterclass over gezonde opleidingsorkesten en een gedegen opleiding met daarin naast praktische informatie ook korte workshops over side-reading en het op maat arrangeren voor de beginners in je eigen orkest. Hoe ontwikkel je levenskrachtige opleidingsorkesten en hoe leid je de beginnende muzikanten op tot zelfstandig functionerende muzikanten.

 • Masterclass door Anne van den Berg  Brassband Gloria Deï

Woensdag 24 januari | 19.30-21.45 | AE-Zaal 

 • Presentatie boek 'Muzikaal Leiderschap' Chris Fictoor en Roy Voogd

Donderdag 25 januari | 13.30-16.30 | Lokaal 4.14

Hoe blijf je als dirigent geïnspireerd en houd je energie? Hoe moet je omgaan met situaties waarin je, door van alles en nog wat, wordt weggetrokken uit je artistieke kerntaak? Hoe reflecteer je op je eigen functioneren en dat van je ensemble? Het boek over Muzikaal Leiderschap en het 'FASE-model' probeert als werkboek houvast te geven bij dit soort vragen. Auteurs Chris Fictoor en Roy Voogd leiden het boek in en gaan er over in gesprek met de deelnemers van deze middag.

 • Masterclass door Jaap Musschenga | Fanfare Eendracht Maakt Macht

Donderdag 25 | 19:30-21:45 | AE-Zaal 

 • Workshop 'Persoonlijk leiderschap voor dirigenten' | Hodachoachings Kathelijn Daenen en Kevin Houben

Vrijdag 26 januari | 11.00-14.30 | Lokaal 1.13 

Deze workshop geeft tools mee om je eigen leiderschap en communicatie verder te ontwikkelen, deze kan je gebruiken bij repetitietechnieken en toepassen in je dagelijkse leven. Hiermee kan je meer flow, meer verbinding en positiviteit ervaren waardoor je met minder inspanningen meer kan bereiken.

 • Masterclass door Peter Kleine Schaars | Gruno's Postharmonie

Vrijdag 26 januari | 19.30-21.45 | AE-Zaal

 • Masterclass door Alfred Willering | Fanfare Korps Nationale Reserve

Zaterdag 27 januari | 09.30-15.00 (presentatie 15.15) | AE-Zaal 

Interessegebieden

 • Cultuur en Kunst