De Startup Eems-Dollard-regio focust zich op wat hen verbindt: ondernemerschap, innovativiteit en de regio. Het doel is het opzetten van een grensoverschrijdend ecosysteem: een netwerk van bedrijven, onderwijzers, organisaties, gemeenten en jonge ondernemers (de start-ups), waarin alle partijen de begeleiding en ondersteuning krijgen om te groeien. "Door verbinding te maken tussen onderwijs, evenementen, bedrijven en startups creëren we een slim telefoonboek."

Onderzoek naar de grensoverschrijdende start-up scene in Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland heeft uitgewezen dat er veel mogelijkheden, kansen en behoeften zijn om samen te werken over de grens. Het project 'Startup Eems-Dollard-regio' heeft als doel het bevorderen van de grensoverschrijdende samenwerking tussen start-ups en jonge ondernemers in de regio.

Zo worden onder meer gerichte mentorprogramma's en een grensoverschrijdend opleidingsaanbod ontwikkeld en de kennis van het bestaand (digitaal) netwerk van bedrijven wordt gedeeld. Het project ondersteunt regionale kennis(deling) en grensoverschrijdende samenwerking tussen jonge ondernemers. Hierdoor wordt de innovatiekracht van de Eems-Dollard-regio gestimuleerd en werkgelegenheid gecreëerd. Meer informatie over het project is te vinden op www.startup-edr.eu of bekijk de Twitter en LinkedIn.

Bezoek de website

Bekijk hier de publicatie Entrepreneurship Education in the Ems-Dollart-Region

Onderzoek

Aftermovie Startup EDR project

Logo-SEDR-1-1536x527.png

We had an amazing event on the 24th of May 2022! The aftermovie will give a great impression. Dive in and feel the entrepreneurship atmosphere! The Ems-Dollart region is brimming with potential!

Interessegebieden

  • Economie en Bedrijf