Het TraCS3-project is gericht op het aanpakken van uitdagingen met betrekking tot regionale innovatie-infrastructuren. Het project streeft ernaar de steun voor regionale innovatie-infrastructuren te verbeteren, de innovatie-infrastructuur beter te benutten en meer betrokkenheid te creëren bij innovatiewaardeketens. Daarnaast zoekt TraCS3 naar oplossingen om de innovatiecapaciteit van regio's te vergroten.

Innovatie- en onderzoeksexpertise in regio's

Om innovatie- en onderzoeksexpertise in regio's op te bouwen, is het nodig om te vertrouwen op onderzoeks- en innovatie-instellingen. Met name het mkb maakt gebruik van deze instellingen, omdat zij toegang bieden tot technologische infrastructuur die nodig is voor opschaling, prototyping en validatie van nieuwe oplossingen voordat ze de markt betreden. TraCS3 richt zich ook op het identificeren van kansen in de ontwikkeling en het gebruik van innovatie-infrastructuren. Het project ondersteunt verdere samenwerking tussen bestaande infrastructuren om de innovatiecapaciteit te vergroten.

Regionaal innovatiepotentieel

Daarnaast wil TraCS3 het regionale innovatiepotentieel versterken door middel van interregionale samenwerking. Er wordt gekeken naar mogelijkheden om financiële regelingen voor het gebruik van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) buiten het programmagebied op te zetten en te verbeteren.

Projectpartners

De verschillende partners in het project werken gezamenlijk aan verschillende aspecten, waaronder de integratie van innovatie-infrastructuur, interregionale en internationale waardeketens, kennisnetwerken en het vergroten van de innovatiecapaciteit.

Partners

eu_logo_ire.png

European Union

The European Regional Development Fund (ERDF) aims to strengthen economic, social and territorial cohesion in the European Union by correcting imbalances between its regions. In 2021-2027 it will enable investments in a smarter, greener, more connected and more social Europe that is closer to its citizens.

European Union website
csm_tracs3_d3699b695e.png

TraCS3

The TraCS3 project addresses challenges on regional innovation infrastructures. Regional innovation infrastructures and innovation capacities are the backbone of dynamic regional innovation ecosystems.

TraCS3 website

Betrokken lector