“Een stapje terug doe ik niet meer. Ik wil door!”

  • Onderwijsproject
Willeke Suurd LR.jpg

Willeke Suurd volgde de bachelor opleiding HRM in deeltijd. Een dag in de week had ze les en heeft na 4 jaar haar scriptie met succes afgerond, ze won zelfs de tweede plek bij de Nederlandse scriptieprijs.

Willeke heeft niet alleen ervaring met de Hanze als het gaan om het volgen van een opleiding. Als bijna 20 jaar loopt ze door de gangen van het Willem Alexander sportcentrum. Na verschillende functies te hebben bekleed is het tijd voor iets nieuws, met iets meer pit en iets meer op haar niveau. “Over 10 jaar bereik ik mijn pensioen leeftijd. Het is nu of nooit.”

Opdracht

Tijdens de opleiding heeft Willeke een haar eindopdracht mogen uitvoeren bij het Lectoraat van HRM. Ze heeft binnen het thema Diversiteit&Inclusie een workshop bedacht en geïmplementeerd, waarbij de digitafel een grote rol speelt. “Ik vind altijd gesprekken voeren heel leuk. Door iedereen praten en iedereen betrekken heb ik een mooie workshop kunnen realiseren.” Het was nog wel spannend, want de software voor Willeke haar workshop kwam net voor het einde van haar afstudeerperiode: “Ik hou er wel van, een beetje druk”.

Prijs

Toen Willeke begon aan het afstuderen dacht ze eraan om misschien gewoon een enquête te houden. Toch wilde ze iets meer uit haarzelf en de opleiding halen en na veel gesprekken kwam ze uit bij een nieuwe uitdaging,  een ontwerpgericht onderzoek bij het lectoraat. Haar opdrachtgever en docent HRM  Cecile heeft haar goed begeleid en aangemoedigd en gaf haar veel zelfvertrouwen. De workshop D&I in combinatie met digitafel zorgt ervoor dat iedereen rondom de digitafel betrokken is bij de workshop,  en zijn inbreng kan geven over een bepaald onderwerp. Het wordt hierdoor veel persoonlijker. De workshop sprong er bij de prijsuitreiking bovenuit, omdat het actueel en innovatief is voor de HRM-wereld. “Ik heb de prijs te danken aan de opleiding, zij hebben mijn scriptie ingestuurd. Ik vind het een hele eer dat ik deze heb mogen ontvangen.”

Vervolg

Willeke geeft nu af en toe de workshop voor een klein gezelschap, bijvoorbeeld op een studiedag. Voor een prettige workshop is het gewenst om maximaal 8 deelnemers rondom de tafel te hebben en het duurt ongeveer een uurtje. Laatst heeft Willeke zelf op een studiedag van het Instituut voor Bedrijfskunde verteld over hoe het is om ontwerpgericht onderzoek te doen, ter inspiratie voor toekomstige afstudeerders. Willeke is nog aan het rondkijken wat ze nu wil doen. Het liefst wel in de HR wereld aan de slag of misschien wel software laten ontwikkelen voor een nieuwe, eigen soort workshop.

Wat denk jij dat Willeke gaat doen?
Wij wensen haar heel veel succes in haar komende carrière.

Interessegebieden

  • Economie en Management