Drs. Gudrun Beckmann
Teacher of art pedagogy at the Master of Education in Arts (NHL Stenden University/Hanze University Groningen)
Maak kennis met drie verschillende masters!
Teacher of art pedagogy at the Master of Education in Arts (NHL Stenden University/Hanze University Groningen)
Overweeg je om een masteropleiding op het gebied van onderwijs, kunsten of sport te volgen en je mastergraad te halen? Maar vraag je jezelf af welke master het meest bij jou past of twijfel je of jij geschikt bent voor het masteronderwijs? Volg dan de module ‘Master in zicht’. In deze module maak je kennis met verschillende masters en kom je erachter welke vaardigheden van belang zijn bij het volgen en afronden van een masteropleiding bij de Hanze, of bij een andere hogeschool.
De inhoud van deze module bestaat uit een introductie en voorbereiding op de masterstandaarden:
De module start met het schetsen van het brede landschap van masteropleidingen. Welke smaken zijn er? Wat is het verschil tussen een hbo-professional master en een universitaire master? Wanneer is een premaster nodig? Hoe combineer je in een master werk en studie en geeft de masteropleiding een boost aan de loopbaanontwikkeling? Naast de hieronder genoemde drie masteropleidingen zijn tijdens de startbijeenkomsten ook vertegenwoordigers van andere masteropleidingen in onderwijs, kunsten en de sport aanwezig.
Nadat het speelveld is verkend, kijken we naar de spelers. Waar zitten jouw kwaliteiten? Wat heb jij nodig om tot het masterniveau te groeien?
Het hart van de module zijn drie blokken van drie lessen waarin je op bezoek gaat bij één van de educatieve masters van de Hanze Educatie Academie. Naast informatie over de opleiding krijg je handvaten aangereikt om met actuele vragen uit de praktijk waarin je werkt of wilt werken al onderzoekend aan de slag te gaan. Je maakt kennis met een voor de masteropleiding relevante onderzoeksmethode. In dialoog met de ‘community of learners’ - een leergemeenschap van collega’s uit verschillende disciplines - voer je een onderzoek uit met bijbehorende schrijfopdracht uit. De resultaten worden met elkaar besproken. Zo krijg je inzicht in de vaardigheden die nodig zijn om een masteropleiding succesvol te volgen en af te ronden.
Master Talentontwikkeling en Diversiteit
Het lesgeven gaat je goed af. Net als de interactie met je leerlingen. Je hebt interesse in het ontdekken van verborgen talenten van leerlingen, het bedenken van spannende projecten of vernieuwende lesmethoden: je geniet met volle teugen van jouw rol als leraar. Toch vraag je jezelf soms af of het anders kan. Hoe ziet jouw toekomst eruit? Op welke manier kun jij jezelf verder ontwikkelen en specialiseren? Hoe zorg jij ervoor dat ook jij klaar bent voor de klas van morgen? Lees meer ...
Master Sport – en Bewegingsonderwijs
Je hebt een passie voor sport en bewegen. Het stimuleren van een actieve leefstijl bij jongeren, het bevorderen van gezond beweeggedrag in het onderwijs, het bedenken van innoverende sportprogramma's of vernieuwde activiteiten: je geniet van jouw rol als sportprofessional. Wil jij jouw loopbaan verder ontwikkelen? Doorgroeien naar een masteropgeleide professional die een bijdrage kan leveren aan de verdere professionalisering van sport- en bewegingsonderwijs? Dat kan, met de master Sport- en Bewegingsonderwijs. Lees meer ...
Master Kunsteducatie
Ben je een professional in de kunsteducatie? Bijvoorbeeld op een school, in een kunstcentrum, bij een organisatie voor amateur- of professionele kunst? Werk je met jongeren, ouderen, amateurs of professionals? Ben je actief in een bestaande organisatie of juist daarbuiten, bijvoorbeeld op het gebied van community art? Dan weet je hoe belangrijk het is om als professional ontwikkelingen bij te houden en je kennis te verbreden en te verdiepen. Om zelfstandig toegepast onderzoek uit te voeren in een werkomgeving die snel verandert. Om complexe vraagstukken uit de praktijk adequaat te kunnen aanpakken. Lees meer ...
Professionals die hun kennis willen verdiepen en verbreden, die op zoek zijn naar intercollegiale uitwisseling en geïnteresseerd zijn in een masteropleiding in onderwijs, kunsten of de sport. Ofwel professionals die zoekende zijn over wat een volgende stap in hun loopbaan kan zijn en die nieuwsgierig zijn naar het behalen van een mastergraad!
Aan het volgen van de oriënterende module ‘Master in zicht’ zijn geen instapeisen of andere voorwaarden verbonden.
Wil je samen met collega's deze opleiding volgen, jouw medewerkers opleiden, of ben je geïnteresseerd in specifieke modules? Onze maatwerk- en in-company trajecten bieden talloze mogelijkheden. We stemmen deze volledig af op de behoeften van jouw bedrijf of organisatie, en de lessen kunnen vaak zelfs op jouw locatie plaatsvinden.
Deze opleiding start 1x per jaar.
Hieronder een overzicht van alle startdata.
De datum waarop de opleiding in studiejaar 2024-2025 van start zal gaan wordt in het voorjaar van 2025 bekend gemaakt op deze pagina.
De lessen vinden klassikaal plaats in Groningen, locatie Pedagogische Academie, Hanze Groningen.
De lessen worden op vrijdagochtend gegeven van 9.30 tot 12.30 uur.
Startbijeenkomsten: 2 x 2,5 uur op de vrijdagochtend + schrijfopdracht 2 uur.
De drie bijeenkomsten rond één onderzoeksvraag van een specifieke masteropleiding vragen een tijdsinvestering van ongeveer: 3 x 2,5 uur college en community of learners op de vrijdagochtend (7,5 uur) + onderzoeksétude en schrijfopdracht 3 uur.
De gehele ‘Master in zicht’ kost € 450,00 (13 bijeenkomsten). Eén deel gericht op één specifieke masteropleiding kost € 200,00 (5 bijeenkomsten).
Op donderdag 28 november is er een Informatieavond voor professionals. Je kunt in gesprek met docenten en studieadviseurs. En mensen spreken die de stap al gezet hebben.
Lees verder