'Iedereen is talentvol, mits talentvol benaderd'

  • Master
  • Deeltijd
HANZE240501_Oude MasterUp kubus voorzien van nieuwe huisstijl-Hersteld kopie.jpg

Talentontwikkeling & Diversiteit

Niveau
master
Vorm
deeltijd
Taal
Nederlands
Locaties
Groningen
Graad
Master of Education
Credits
60 ECTS
Startmaanden
Start: september
  • Onderwijs en Opvoeding

Het lesgeven gaat je goed af. Net als de interactie met je leerlingen. Je hebt interesse in het ontdekken van verborgen talenten van leerlingen, het bedenken van spannende projecten of vernieuwende lesmethoden: je geniet met volle teugen van jouw rol als leraar. Toch vraag je jezelf soms af of het anders kan. Hoe ziet jouw toekomst eruit? Op welke manier kun jij jezelf verder ontwikkelen en specialiseren? Hoe zorg jij ervoor dat ook jij klaar bent voor de klas van morgen?

Projecten

Tijdens je master werk je aan projecten waarin onderwijs, onderzoek en het werkveld samenkomen. Door praktijkgericht onderzoek kom je met innovatieve oplossingen voor actuele maatschappelijke vraagstukken.

Wij zijn de master Talentontwikkeling & Diversiteit

Sla over
  • Marielle van den Hul-Kuijten

    Programmamanager, docent bij de module Interactie, studiecoach en afstudeerbegeleider

    HANZE220048_Ped.Ac-portret-4.jpg
  • Carla Geveke

    Docent en coördinator van de module Interactie en afstudeerbegeleider

    Carla Geveke_Master.jpg
  • Mariska de Peuter

    Coördinator en docent van de professionele ontwikkelingslijn, studiecoach en CoL-begeleider

    Mariska de Peuter
  • Femke Winkels-Wind

    Docent-onderzoeker bij de Professionele Leerlijn en afstudeerbegeleider

Over deze master

Het onderwijs staat voor grote uitdagingen. Er is behoefte aan leraren die kunnen omgaan met nieuwe ontwikkelingen en complexe situaties in het onderwijs. Aan professionals die binnen een school het voortouw nemen om veranderingen te realiseren die positieve impact hebben voor leerlingen. Leraren die met passie weten hoe ze talenten kunnen ontlokken bij iedere leerling en een waarderende kijk hebben op de verschillen tussen leerlingen. Zowel in het basisonderwijs, in het voortgezet onderwijs als in het beroepsonderwijs.

Wil jij zo'n leraar zijn? Onze master Talentontwikkeling & Diversiteit helpt jou bij je ontwikkeling tot een masteropgeleide leraar met een brede blik op leren en onderwijs. Daarnaast ontwikkel je specifieke vaardigheden om talenten te ontlokken bij alle leerlingen én henzelf hiervan bewust te maken en te helpen zichzelf verder te ontplooien. Je wordt opgeleid tot een professional die de verrijking van de diversiteit in de klas ziet en benut.

Deze masteropleiding geeft jou de kans om in een leergemeenschap van gemotiveerde collega's jouw kennis, vaardigheden en ervaring te verrijken en verdiepen. Wat je leert kun je meteen toepassen in jouw eigen praktijk. Je voert zelfstandig onderzoek uit in jouw onderwijspraktijk. Daarnaast doe je nieuwe inspiratie op tijdens diverse gastcolleges en een (optionele) internationale studiereis naar één of meerdere interessante onderwijslanden.

De master Talentontwikkeling & Diversiteit is gericht op professionals met onderwijs- en/of opvoedingstaken. Deze master is ook verbonden aan de netwerkorganisatie Innovatiewerkplaats.

Bekijk het filmpje over de master hieronder:

Jaap.png

Opbouw van de master

Het programma bestaat uit vier innovatieve, praktijkgerichte modules van ieder 15 EC. Elke module begint met een gastcollege en wordt afgesloten met een miniconferentie. Gedurende de opleiding ga je op een internationale studiereis. Je studeert af op basis van een masterproject met impact voor je eigen onderwijspraktijk.

Community of Learners
De toegevoegde waarde van de master zit ook in de Community of Learners (CoL). Een CoL bestaat uit een groep studenten met een diverse achtergrond en wordt begeleid en gestimuleerd door docenten. Studenten werken aan individuele (onderzoeks)opdrachten in hun eigen onderwijspraktijk. De uitwerkingen leggen ze aan elkaar voor in de CoL. Daar geven en ontvangen studenten feedback en werken ze samen op onderzoekende wijze op basis van praktijk, literatuur en onderzoek aan nieuw inzichten en innovatieve uitwerkingen door ieders talent te benutten. 

Wat levert de master op?
Met deze master specialiseer je je in talentontwikkeling voor alle leerlingen. Deze master biedt technieken en inzichten die je in staat stellen om talentkrachtig te handelen. Het geeft je de gelegenheid om je eigen talenten op didactisch, pedagogisch en professioneel gebied verder te ontwikkelen. Zodat je gericht en onderbouwd met de diversiteit en de complexe omgeving van de moderne schoolklas talenten van leerlingen tot bloei kunt laten komen. Binnen de school ontwikkel jij je tot voortrekker die met nieuwe ideeën komt. Een vraagbaak voor collega's. Een adviseur voor het schoolbestuur.

Toelatingseisen

  • Een bachelordiploma.
  • Een onderwijsbevoegdheid, pedagogische didactische aantekening of vergelijkbaar.
  • Een educatieve werkplek voor minimaal twee werkdagen per week.
  • Deelname aan een intakegesprek. Hiervoor lever je schriftelijk materiaal aan als input. Tijdens dit gesprek stellen we vast of je toegang hebt tot een geschikte werkplek. Ook bespreken we jouw motivatie voor de master en bekijken we of jij en de opleiding voldoende bij elkaar passen. Op basis hiervan geven we je een studieadvies op maat.
  • Bij interesse en/of twijfel over toelaatbaarheid: neem contact op voor een adviesgesprek

Aanmelding & inschrijving

Meld je via Studielink aan voor deze opleiding. Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Het intakegesprek vindt plaats in Groningen (of desgewenst online).

De aanmelddeadline voor deze masteropleiding is 1 juli i.v.m. de voorafgaande intakegesprekken. 

Nb. Mocht je na aanmelding onverhoopt toch niet kunnen starten, om welke reden dan ook, dan kun je je kosteloos uitschrijven tot 1 september.

Start studie

De studie start in september. Er zijn geen mogelijkheden om in februari te starten met deze opleiding.

Actuele informatie

  1. De literatuurlijst wordt toegezonden na het intakegesprek en de toelating
  2. De introductiedag is op vrijdag 1 september 2023
  3. De internationale reis is van 29 januari t/m 2 februari 2024

Interessegebieden

  • Onderwijs en Opvoeding
Meld je aan via Studielink