Hanze Educatie Academie

Wil jij je horizon verbreden, je talenten optimaal ontwikkelen en jezelf goed voorbereiden op de uitdagingen van morgen? De Hanze Educatie Academie bied je een breed scala aan educatieve opleidingen, in verschillende vormen. Zo zorg je ervoor dat je als leraar straks meer te bieden hebt. Voor de klas, maar ook daarbuiten.

Of je nu sterk bent in kunst (muziek, dans, beeldende kunst en vormgeving), sport of het begeleiden van kinderen bijzondere aandacht nodig hebben. Bij ons combineer je een lerarenopleiding eenvoudig met andere vakgebieden. Zo leiden we je niet alleen op tot een uitstekend leraar en docent. Je ontwikkelt ook extra skills waarmee jij de maatschappij nog meer te bieden hebt én jouw carrièremogelijkheden vergroot.

Wij bieden je een breed aanbod aan educatieve opleidingen, in voltijd als in deeltijd. Van Ad's, bachelors, masters tot aan dubbele bachelors en een bachelor waarbij je een master combineert. Maar ook verschillende leerroutes in de vorm van keuzemodulen, minoren en onderzoeksprojecten. 

Plus een ruim nascholingsaanbod voor professionals met cursussen, trainingen en post-hbo-opleidingen om bij te blijven in je vakgebied en om je te ontwikkelen. Zodat je kan blijven groeien!

Direct naar

 • Associate degrees, bachelors en masters

  Educatieve opleidingen in verschillende vormen

  Lees meer
 • hanze-educatie-academie-opleidingen.jpg

  Verkorte en gecombineerde studietrajecten

  Speciale routes om jouw onderwijsambities mee te verwezelijken

  Lees meer
 • turn pro hanze 9_bewerkt.jpg

  Post-hbo-opleidingen, cursussen en trainingen

  Educatief aanbod voor professionals

  Lees meer
 • Minoren

  Educatieve minoren voor meer verbreding of verdieping

  Lees meer
 • alumni hanzehogeschool

  Keuzemodulen

  Educatieve keuzemodulen om jouw opleiding mee aan te vullen

  Lees meer
 • Student legt andere student iets uit 2022.jpg

  Onderzoeken

  Onderzoeksprojecten met bedrijven en instellingen

  Lees meer

Herken jij jezelf in onderstaande uitspraken? Dan is een opleiding van de Hanze Educatie Academie iets voor jou.

 • Ik wil een hele goede leraar worden! Zodat mijn leerlingen graag naar school gaan.
 • Ik wil een opleiding volgen die mij alle flexibiliteit biedt om later eenvoudig te switchen of door te groeien
 • Ik wil kunnen kiezen wat bij mij past: een verdiepende studie of een studie waarmee ik me kan verbreden naar andere domeinen.
 • Ik wil mijn lesbevoegdheid halen én skills ontwikkelen waarmee ik straks breder inzetbaar ben: binnen en buiten school

Meer informatie

Heb je een vraag over een educatie opleiding of leerroute? Stuur een e-mail naar het programmateam van de Hanze Educatie Academie via [email protected]. Zij helpen je graag bij het maken van de juiste studiekeuze!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van de Hanze Educatie Academ;ie? Volg ons op social media via Instagram en LinkedIn!

Projecten met impact

Uniek aan ons onderwijs is dat je tijdens je studie met het werkveld, onderzoekers en andere studenten samenwerkt aan projecten. Zo werk je aan echte opdrachten en draag je bij aan concrete oplossingen voor actuele maatschappelijke vraagstukken.

Verhalen van studenten

Sla over

Onze onderzoeken

Sla over