'Ik wil graag de community van Minerva uitdragen naar ander onderwijs'

  • Student aan het woord
dbkv_rina6.jpeg

Rina Hellinga, 22 jaar en derdejaarsstudent Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (DBKV) aan de Academie Minerva.

“Voordat ik op de academie kwam heb ik de opleiding allround schoonheidsspecialist gedaan op het mbo. Hier ontdekte ik dat ik het contact met mensen en het sociale aspect erg leuk en interessant vond. Docent Beeldende Kunst en Vormgeving biedt hiernaast ook de kunstenaarschap kant.” 

“Toen ik wist dat ik naar de kunstacademie wilde, begon ik heel veel te maken. Ik begon met schilderen en sculpturen toen ik binnenkwam. Gaandeweg probeerde ik dit los gelaten en heb ik alle mediums kunnen proeven; lino, video, foto en performance. De docenten kijken naar ons als persoon, kunstenaar en docent; ze proberen ons zo nu en dan af te gooien van het vertrouwde. Minerva is de beste leerschool waar je jezelf tegenkomt en een flexibele houding ontwikkelt.” 

“Vanaf het derde jaar ga je volledig je eigen onderzoek doen, nadat je aan alle mediums heb geproefd in jaar 1 en 2. Je hebt de vrijheid om een dag in de houtwerkplaats te werken. Je krijgt feedback van veel en diverse coaches en ook van andere studenten. Je bent met de community aan het sparren over elkaars werk. Iedereen op Minerva heeft deze intentie en dat is super waardevol en leuk.” 

“Na mijn eerste week stage voelde ik het totaal niet. Ik wilde geen docent meer worden. Ik ben in gesprek gegaan binnen de community en de docenten hielpen mij persoonlijk om te kijken wat wél werkte voor mij. Zo kreeg ik het advies om in buitenlokalen les te geven op het Suikerunieterrein. Hier ben ik helemaal gaan floreren en kwam ik erachter dat er meerdere soorten onderwijs zijn. Het onderwijzen binnen een leergemeenschap en samen dingen doen en maken spreekt mij aan. Dit zie je ook binnen Minerva en ik zou het heel mooi vinden om de community die hier is uit te dragen naar ander onderwijs.”