Roots Revival

  • Onderwijsproject
How to conduct life! (Marijn Boeré) (19).jpg

Wie ben ik? Waar stond mijn wieg? Wat is de muziek van mijn regio? En welke verhalen worden daar verteld? Op basis van deze vragen hebben de studenten van de opleiding Docent Muziek eveneens met materiaal uit het verleden nieuwe muziek gemaakt, gekoppeld aan wie zij nu zijn. Zij presenteerden dit in 'ROOTS REVIVAL', onderdeel van How to conduct life – een outside-the-box festival in de Oosterpoort in Groningen.

Het festival 'How to conduct life' was onderdeel van 'Immens, Indrukwekkend; Ives!', het programma rondom de relatief onbekende Amerikaanse componist Charles Ives dat het Noord Nederlands Orkest in maart 2024 organiseerde.

Voor dit project hebben studenten van de opleiding Docent Muziek zich laten inspireren door het werk van componist Charles Ives. Ives stond erom bekend dat hij zijn in composities het oude radicaal rangschikte tot iets nieuws. 

Hierbij hebben de studenten gebruik hebben gemaakt van de collectie van instrumentenbouwer Evert Kluter, die onlangs aan het Prins Claus Conservatorium is overgedragen. Deze collectie, bestaande uit volksmuziek-instrumenten uit Noord-West-Europa, waren te horen in de voorstelling en zorgen voor een verrassende mix van oud en nieuw. 

Interessegebieden

  • Cultuur en Kunst