'Je kunt jezelf tijdens deze studie zoveel uitdagen als je zelf wilt!'

  • Student aan het woord
Foto Thomas Jensma

Thomas Jensma is eerstejaars student Elektrotechniek-Mechatronica. Na zijn vwo-diploma begon hij aan de opleiding Kunstmatige Intelligentie. Dit paste toch niet helemaal bij hem, maar met Elektrotechniek vond hij de praktijkgerichte studie waar hij naar op zoek was.

Meer weten over deze opleiding? Kom naar de Open Dag of vraag een brochure aan 

'Mijn vorige opleiding vond ik te veel gefocust op theorie en computerwerk. Elektrische apparaten hebben me altijd geïnteresseerd, ik was hier voor mijn hobby al vaak mee bezig. Daarom ben ik ook van plan om straks voor Mechatronica kiezen.

Binnen de opleiding Elektrotechniek is veel mogelijk. Door mijn vooropleiding heb ik redelijk veel voorkennis, waardoor het standaardtraject van de opleiding niet altijd bij me past. Gelukkig kan ik binnen de opleiding voor extra uitdagingen kiezen. Zo heb ik een certificaat voor software waar je technisch mee kunt tekenen gehaald.

Die extra diepgang vind ik erg fijn. Je kunt jezelf zoveel uitdagen als je zelf wilt! Bovendien vind ik het erg leuk dat je op deze opleiding veel samenwerkt met andere studenten met (deels) dezelfde interesses.

Ik vind het dan ook het leukst om samen aan een project te werken. Je krijgt van te voren een aantal eisen waar dit project aan moet voldoen, maar daarna mag je zelf bepalen wat je maakt om hieraan te voldoen. Zo leer je veel nieuwe vaardigheden en kun je jezelf verder ontwikkelen op het gebied dat jij leuk vindt.

Dit motiveert me ook om zelf bezig te gaan met mijn eigen projecten, buiten de opleiding om. Alle studenten kunnen gebruiken van de Makerspace. Hier is al het materiaal en de hulp aanwezig die je nodig hebt om aan je eigen ideeën te werken, buiten de lessen om. Zo heb ik hier recent de infinity-dodecahedron gemaakt.

infinity-dodecahedron.jpg

Wat ik later wil worden? Dat weet ik nog niet. Maar er komen vaak bedrijven langs om presentaties te geven. Dit geeft me wel een goed beeld van bedrijven waar ik later kan werken.

Ik zou iedereen die ervan houdt om aan eigen projecten te sleutelen en die graag meer wil weten van elektronica zeker aanraden om deze studie te volgen. Twijfel je nog? Kom dan vooral eens langs op de Open Dag. Hier zijn eigenlijk altijd wel studenten aanwezig om je hun projecten te laten zien en zij kunnen je alles over de studie vertellen. Dan kun je zelf bepalen of het bij je past.'