Programmeren

HBO-ICT studenten programmeren

De leerlijn Programmeren, die de vakken Programmeren I en II omvat, biedt een algemene introductie in informatica én programmeren.

Het is een brede oriëntatie door middel van een verscheidenheid aan oefeningen en projecten waar eenvoudige maar ook meer abstracte concepten worden behandeld, van hoe een computer data representeert tot en met het ontwerp van algoritmes, en hoe dit van invloed is op de technologie die we vandaag de dag gebruiken. Daarnaast zal je de basisprincipes van de programmeertaal Python leren, zodat je jouw kennis gelijk kan toepassen in de praktijk.

Wat je gaat leren:

  • Basisprogrammeervaardigheden in Python
  • Ontwerp-, implementatie-, documentatie- en testvaardigheden
  • Strategieën voor het oplossen van rekenkundige problemen
  • Toepassingen van informatica in de samenleving en de praktijk

In Programmeren I maak je kennis met de programmeertaal Python, het ontwerp en de toepassing van algoritmes en ga je gelijk al werken aan de (soms) complexe problemen die het vakgebied kenmerkt.

Online Proefstuderen

Wil je ervaren hoe het is om een les Programmeren te volgen? Bekijk dan de Online Proefstuderen module 'Programmeren'! Bij Online Proefstuderen volg je modules over een thema of vak uit jaar 1 van een voltijd Associate degree of bachelor. Zo krijg je een goed beeld van de inhoud van de opleiding. Een module bestaat in de basis uit drie onderdelen: een flitscollege, theorie en een korte toets. Zo kom je er nóg beter achter of deze studie past bij jou, je vaardigheden en je kwaliteiten!

Interessegebieden

  • Techniek