Masterclass electronische # akoestische muziek met Henrik Schwarz en Alma Quartet

  • Onderwijsproject
screenshot alma quartet henrik schwarz.png

Studenten Compositie & Muziekproductie volgden een masterclass van muziekproducent Henrik Schwarz en het Alma Quartet. Check de video voor een impressie.

thumbnail 1 Alma Quartet + Henrik Schwarz.png

Henrik Schwarz en het Alma Quartet

De internationaal gerenommeerde muziekproducent en componist Henrik Schwarz staat bekend om zijn eclectische muzikale benadering van compositie en sound design. Als producer en performer heeft hij met succes een balans gevonden tussen elektronische muziek, klassiek en jazz, en tussen energieke, sterk geladen danssets op grote techno-evenementen en uitvoeringen in concertzalen met zittend publiek.

Het Alma Quartet werd in 2014 opgericht door vier leden van het Concertgebouw Orkest en verwierf al snel een reputatie als een van de meest opwindende ensembles in Nederland. Het kwartet speelt een klassiek repertoire, maar werkt ook graag samen met artiesten van andere genres. Samen met Henrik Schwarz en Bugge Wesseltoft speelden ze tijdens Amsterdam Dance Event samen met Bugge Wesseltoft.

Het Alma Quartet en Henrik Schwarz brachten in de zomer van 2019 hun album CCMYK uit. Een deel van hun nieuwe album is opgenomen in de studio van het Prins Claus Conservatorium.
Het Alma Quartet gaf ook een masterclass aan de strijkers van de klassieke afdeling.

Interessegebieden

  • Cultuur en Kunst