Het 48 Hour Film Project: "Zwarte Piste"

  • Onderwijsproject
Zwarte Piste.jpg

Zwarte Piste is een korte film over twee van elkaar vervreemde zussen die op bezoek gaan bij hun moeder. En dan gaat alles bergafwaarts...

48 Hour Film Project

Het 48 Hour Film Project is een wedstrijd waarin filmmakers de strijd met elkaar aangaan om binnen 48 uur de beste korte film te maken. In 2021 bestaat de Leeuwarder editie van deze wedstrijd 9 jaar. Elk team moet binnen 48 uur een script schrijven, de film opnemen en monteren. Bovendien krijgen de deelnemers op de kick-off nog een aantal verplichte elementen mee zoals een genre en een personage. De presentatie van de films vindt plaats tijdens het Noordelijk Film Festival.

Team en nominaties

Het team Miaooo)), met daarin filmmaker en docent Johanneke Dijkstra en studenten Indy van Oss en Martijn Frankema, was met de film Zwarte Piste genomineerd voor maar liefst 8 categorieën.

Ze wonnen in de categorie Best Directing (Johanneke Dijkstra), Best Musical Score (oud-studenten Mendel bij de Leij en Corné de Wolf) en Best Production Design ((oud) studenten Indy van Oss, Julie Tuinman, Attie Gorter en Liza Kolomiets) en gingen ervandoor met de publieksprijs. Ze wonnen óók nog de Runner up Beste Film. Nominaties waren voor Best Writing (Johanneke en oud-student Tim Zweistra), Best Actress en Best Social Media (Indy).

Instagram MIAOOO))

Instagram JONNA

Zwarte Piste.jpg

Interessegebieden

  • Cultuur en Kunst