Het bevorderen van gezondheid van mensen

 • Master
 • Voltijd
shutterstock_122745097.jpg

Healthy Ageing Professional

Niveau
master
Vorm
voltijd
Duur
1 jaar
Taal
Nederlands
Locaties
Groningen
Graad
Master of Science
Credits
60 ECTS
Startmaanden
september
 • Sport en Gezondheid

Je hebt een vak geleerd en bent daarin gericht op het bevorderen van gezondheid van mensen. Je beseft echter dat de huidige maatschappij om meer vraagt. Om mensen die over hun vakgebied heen kijken, die de samenwerking willen aangaan en die naar nieuwe oplossingen zoeken. Mensen die interprofessioneel willen samenwerken en verder denken over preventie, participatie, sport en bewegen.

Projecten

Tijdens je master werk je aan projecten waarin onderwijs, onderzoek en het werkveld samenkomen. Door praktijkgericht onderzoek kom je met innovatieve oplossingen voor actuele maatschappelijke vraagstukken.

Over deze master

Bij de masteropleiding Healthy Ageing Professional word je als professional opgeleid tot een ambitieuze change agent. Als change agent houd je je bezig met het anders positioneren en organiseren van gezondheid in de veranderende maatschappij. Het participeren (meedoen) in deze maatschappij en er positieve waarde uithalen staat hierbij centraal.

Als Healthy Ageing Professional richt je je op gezondheid van mensen van alle leeftijden. Dit begint waar mensen dagelijks leven, werken en zich vermaken. Het gaat hierbij om een brede definitie van gezondheid gericht op het benutten van de eigen capaciteit en veerkracht.

De Hanzehogeschool Groningen leidt met deze unieke opleiding getalenteerde professionals op tot change agents voor de toekomstige maatschappij. Met de master Healthy Ageing Professional brengt de Hanzehogeschool praktijk, onderzoek én bedrijven samen om te werken aan verbetering van gezondheid en kiest nadrukkelijk voor een interprofessionele aanpak.

Toelatingseisen

Wat wij vragen:

 • een afgeronde bacheloropleiding (hbo of wo) of aantoonbare werkervaring op minimaal bachelorniveau op een relevante werkplek in combinatie met een capaciteitentest (informeer naar de mogelijkheden);
 • motivatie voor de opleiding met aantoonbare affiniteit en/of ervaring in de context van gezondheid en brede welvaart;
 • studievaardigheden op het gebied van literatuurstudie;

Specifiek voor de deeltijd

 • zelfsturend vermogen om werken en leren te combineren en gemiddeld ten minste 20 uur per week aan de opleiding te kunnen besteden;
 • rol als change agent in een relevant innovatievraagstuk. Je werkt in de praktijk aan een complex vraagstuk. Om dit mogelijk te maken moet je werkgever je in staat stellen dat je een rol als change agent op je neemt en meerdere stakeholders in- en extern daarbij kunt betrekken.

Specifiek voor de voltijd

 • beschikbaarheid voor de opleiding op alle werkdagen tijdens kantooruren.

Houd er rekening mee dat je zelf voor vervoer naar de praktijkplek verantwoordelijk bent. Matching met de praktijkplek vindt in overleg plaats.

 • rol als change agent in een relevant innovatievraagstuk. Je gaat vanaf september op de dagen dat je geen les hebt binnen ons netwerk aan de slag met een complex vraagstuk in de praktijk. We verwachten dat je alle werkdagen tijdens kantooruren hiervoor beschikbaar bent.

Toelating

Als je je aanmeldt voor de opleiding vindt een check op toelating plaats. Als je bent toegelaten, is daarmee de inschrijvingsprocedure afgerond.

De procedure

1. Je bezoekt een (online) voorlichting van de master.

2. Je schrijft je in via Studielink.

3. Je krijg informatie over de check op toelating waarin we je vragen een motivatieopdracht, literatuuropdracht, cv en kopie diploma (indien mogelijk) aan te leveren. Er zijn 3 inleverrondes:

Ronde 1. 15 maart 2023

Ronde 2. 19 april 2023

Ronde 3. 7 juni 2023

4. Je ontvangt van ons binnen 2 werkweken na een inleverronde bericht of je bent toegelaten.

 

Voorbereiding op de start in september

Indien je bent toegelaten ontvang je een uitnodiging voor de introductieochtend op dinsdag 27 juni 2023, van 9.00 -12.00 uur. Doel van deze ochtend is een goed beeld te krijgen van de wederzijdse verwachtingen over de opleiding en om vóór de start helderheid te hebben over het innovatievraagstuk waaraan je vanaf september gaat werken. Tijdens de introductieochtend vindt ook een individueel intakegesprek plaats met een docent uit het team, waarmee je bespreekt wat voor jou persoonlijk van belang is. Als je bent ingeschreven voor de voltijdvariant vindt de matching aan een innovatievraagstuk die dag ook plaats. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met individuele wensen en drijfveren.

Wil je zeker zijn van je toelating tot de master? Meld je dan vóór 1 juni aan. Aanmelding na deze datum gaat in overleg; we kunnen plaatsing dan niet garanderen.

Twijfel je nog of je wilt of kunt starten met de opleiding? Neem contact met ons op, dan kijken we naar de mogelijkheden. Stuur een e-mail naar het onderwijsbureau van de master Healthy Ageing Professional via [email protected]

Toelating & aanmelding

 • De voltijd master Healthy Ageing Professional duurt 1 jaar, waarbij je 40 uur per week studeert. De deeltijd master Healthy Ageing Professional duurt 2 jaar, waarbij je 20 uur per week studeert.
 • De master start ieder jaar in september in Groningen. De lesdagen worden in februari/maart voorafgaand aan het studiejaar vastgesteld. De leslocatie is Meerwold. 
  • Voor studiejaar 2022/2023 zijn de lesdagen voor de voltijdopleiding op maandag en dinsdag. Vanaf het tweede semester is de maandag een zelfstudiedag en dinsdag een lesdag. 
  • Voor de deeltijdopleiding is de lesdag in studiejaar 2022/2023 op dinsdag. In het tweede jaar is deze dag om de week een lesdag, dan wel een zelfstudiedag.
 • Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks vastgesteld. Kijk voor actuele informatie en voor het berekenen van de hoogte van het collegegeld voor jouw persoonlijke situatie op hanze.nl/collegegeld.
 • Daarnaast zijn er aanvullende kosten voor studiemateriaal en activiteiten/voorzieningen:
  • Kosten voor de verplichte en aanbevolen literatuur bedragen +/- €300 (voltijd en deeltijd).
  • Bijdrage voor introductie, evenementen (o.a. diplomering, events, gastsprekers) en voorzieningen (o.a vrij verkrijgbare koffie/thee). Voor de voltijd is dit bedrag €170, voor deeltijd studiejaar 1 €155 en voor deeltijd studiejaar 2 €65. 
 • Na succesvolle afronding van de master ontvang je het diploma Master Healthy Ageing Professional van de Hanzehogeschool Groningen. Je mag dan de graad Master of Science (MSc) voeren

Vragen over de master Healthy Ageing Professional?

Als je vragen hebt over de masteropleiding, kun je contact opnemen met het onderwijsbureau van de master Healthy Ageing Professional:
e-mail: [email protected]
telefoon: 050 595 3097

Interessegebieden

 • Sport en Gezondheid
Meld je aan via Studielink