Studentenwelzijn: High Hanze

pilletje hier pilletje daar.jpg

De Hanze wil jongeren positief betrekken bij het zichtbaar en bespreekbaar maken van de maatschappelijke impact van (synthetische) drugs. Hoe krijgen we een open gesprek hierover?

Zonder te moraliseren, normeren of schuldigen aan te wijzen, willen we jongeren constructief en positief betrekken bij het zichtbaar en bespreekbaar maken van de maatschappelijke impact van (synthetische) drugs. De vragen die we hierbij stellen zijn: hoe doen we dit? Hoe krijgen we een open gesprek, hoe zorgen we voor bewustwording en betrokkenheid? Door de opdracht op deze manier uit te zetten, en door studenten hier rechtsteeks bij te betrekken hopen we al iets van deze bewustwording in gang te zetten.

De afgelopen jaren werd een speciale studentendag georganiseerd, genaamd High Hanze. Studenten hebben hier producten voor onwikkeld, zoals een Drugslab Escaperoom, een spel met vragen rondom drugsgebruikc, t-shirts en veel meer. Speciale Gast was Emma Wortelboer, bekend van het tv-programma Spuiten en Slikken die een open gesprek aanging met studenten en onderzoekers over hun drugsgebruik.

Hieronder lees je meer over High Hanze 2023 en zie je een impressie van Emma Wortelboer in gesprek met de studenten.

Lees hier meer over High Hanze

Emma Wortelboer Hi(gh) Hanze 2023.jpg

Bekijk hier een impressie van Hi(gh) Hanze 2023, het evenement georganiseerd door Hanzestudenten. Spreker was Emma Wortelboer die het gesprek met de studenten op gang bracht over het gebruik van (synthetische) drugs.

Betrokkenen