Eric Blaauw

Dr. Eric Blaauw

Sinds 1 maart 2016 ben ik verbonden aan de Hanzehogeschool Groningen als lector Verslavingskunde en Forensische Zorg. Daarnaast ben ik senior onderzoeker bij Verslavingszorg Noord Nederland en geef ik les aan het RINO Utrecht en Rotterdam aan psychologen in opleiding op het gebied van psychodiagnostiek en forensische psychologie. Verder ben ik als pro-justitiarapporteur opgenomen in het Nederlands register Gerechtelijk Deskundigen. En tot slot geef ik diagnostieksupervisie aan PIOG en GZ-psychologen.

 

Het lectoraat Verslavingskunde en Forensische Zorg wordt gesponsord door Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) en Toegepaste Psychologie, Social Work en Verpleegkunde van de Hanzehogeschool.

Ik heb veel onderzoek gedaan en veel gepubliceerd over onder andere stalking, psychopatie, psychopathologie van gedetineerden, suïcides in detentie en de forensische verslavingszorg.

Het lectoraat richt zich vooral op de mogelijkheden voor ondersteuning vanuit de omgeving voor mensen met een verslaving, complexe problematiek en mensen die met politie en justitie te maken hebben. Studenten en medewerkers zijn welkom om hierbij aan te sluiten via bijvoorbeeld scriptie onderzoek.

erik blaauw

Eric Blaauw

Publicaties