Actief naast je studie

Hanze International City Center-6137.jpg

​​​​De Hanzehogeschool Groningen staat voor meer dan alleen studeren. Naast je studie kun je er voor kiezen om actief te worden bij een vereniging of in een commissie.

Je kunt al vanaf je eerste studiejaar deelnemen aan allerlei activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een studie- of studentenvereniging, maar ook aan een medezeggenschapsraad of een activiteitencommissie. Daardoor ontmoet je ook direct veel andere studenten en verbreed je je sociale netwerk. 

Afstuderen met erva​ring

Naast verenigingen of commissies zou je actief kunnen worden bij een sportvereniging, de HMR (Hogeschool Medezeggenschapsraad) of je kunt bijvoorbeeld een congres organiseren. Een bestuur van een vereniging heeft altijd verschillende functies. Zo heb je een voorzitter, een penningmeester een secretaris en nog meer leuke functies. Wat dacht je bijvoorbeeld van het organiseren van een groot feest? Het staat ook nog eens goed op je cv en het kan positief zijn voor je toekomstige arbeidsperspectief. Want in feite doe je al ervaring op tijdens je studie.

Ontwikkel onvermoede kw​aliteiten

Door naast je studie aan allerlei leuke activiteiten deel te nemen krijg je de mogelijkheid jezelf ontwikkelen op punten waarin je dat anders niet zou doen. Je krijgt nieuwe inzichten en je leert vanaf een andere kant naar studeren te kijken. 

Vergoedi​​ng

Je hoeft dit natuurlijk niet altijd voor niets te doen, bij sommige functies staat hier een vergoeding tegenover. Of je kunt bijvoorbeeld beloond worden met studiepunten en als je lid bent van een bestuur kom je in sommige gevallen zelfs in aanmerking voor een bestuursbeurs. Je kunt zelf bepalen hoeveel je je ergens voor wilt inzetten. Dit kan een paar uurtjes in de week zijn tot wel een aantal dagen per week.

Meer in​formatie

Lijkt het jou ook leuk om iets te gaan doen naast je studie? Kijk dan eens op de website van de studievereniging van jouw opleiding, of ga langs de Studentenadministratie voor meer informatie.