Bètasteunpunt voor docenten

Engineering thema's (9).jpg

Als docent van het voortgezet onderwijs kunt u bij het Bètasteunpunt van de Hanzehogeschool terecht voor allerlei vragen en informatie.

U kunt via het Bètasteunpunt profielvoorlichting of een workshop aanvragen voor leerlingen in de derde klas havo/vwo om ze te laten zien hoe leuk techniek is en dat techniek een belangrijke rol speelt in ons leven. Met deze activiteiten wil de Hanze de leerlingen duidelijk maken dat ze voor een heel belangrijke keuze staan die ze bewust moeten maken.

LEDs Grow Plants

In november 2023 bieden we voor docenten en TOA’s Biologie bovenbouw Havo een cursus LEDs Grow Plants aan. In 4 middagen geven we inspiratiecolleges over plantfysiologie en gaan we in hoe we het plantonderwijs vorm kunnen geven om het actueler en interessanter te maken. Ook is er voor een school in Groningen een mobiele LED trolley beschikbaar. We zoeken voor dit pilotproject nog een school die wil deelnemen. Kijk voor meer informatie op deze pagina

Keuzecolleges

Daarnaast zijn er keuzecolleges voor havo 4 van het technasium. De keuzecolleges zijn onderdeel van een lopende O&O-opdracht en bieden verdieping voor de leerlingen.

Reizende DNA-labs

Het instituut voor Life Science & Technology is een samenwerking gestart met de Radboud Universiteit om scholieren kennis te laten maken met de veelzijdigheid en mogelijkheden van bioinformatica

Hoe kun je een misdaad oplossen door biologie, scheikunde en informatica te combineren? Deze vraag staat centraal bij het DNA-lab Bio-informatica (zie foto onderaan). Leerlingen van havo 5 en vwo 5/6 stappen in de wereld van CSI. In duo’s vormen ze een onderzoeksteam dat een aantal verdachte eiwitten moet onderzoeken die zijn gevonden bij een moordzaak. Ze maken experimenteel kennis met bioinformatica en ontdekken nieuwe gebieden waar biologie en scheikunde een rol spelen.
We bieden een kant-en-klaar pakket aan, waarbij een student Bioinformatica bij jullie langskomt voor begeleiding. Hierdoor ben jij als docent geen extra kwijt tijd aan voorbereiding. Neem contact op met Anne Mulder ([email protected]) voor meer informatie en de mogelijkheden om dit op jouw school te organiseren.

Docentuitwisseling

Ook is het mogelijk om voor een korte of langere periode aan een docentuitwisseling deel te nemen en input te leveren voor de aansluiting van het middelbaar onderwijs op het hbo.

 

Workshops en gastcolleges

Tot slot biedt het Insituut voor Life Science & Technology workshops en gastcolleges op uw eigen school of op de Hanzehogeschool. Dit kan over verschillende onderwerpen gaan, in overleg is er veel mogelijk. 

Meer informatie volgt binnenkort op deze pagina, in de tussentijd kunt u bij vragen altijd contact opnemen met Corinne Molenaar ([email protected]).

Reizende DNA labs.jpg