Werkplaats Industrieel Product Ontwerpen, IPO Gebouw

Engineering_IPO (7).jpg

Als student industrieel productontwerpen ben je veel in de werkplaats te vinden. Zowel individueel als in projectgroepen ga je er aan de slag met opdrachten voor je studie.

De werkplaats van de opleiding industrieel productontwerpen is goed uitgerust. Er staan veel verschillende machines waar je mee aan de slag kunt. Zo vind je hier, naast het meest uiteenlopende handgereedschap, bijvoorbeeld apparatuur voor houtbewerking, naaimachines, een lasercutter, een CNC frees en meerdere 3D printers. Ook is er een ‘fotostudio’ om professionele foto’s te maken van door jouw ontworpen producten. Dat is belangrijk voor presentaties aan opdrachtgevers en handig voor je eigen portfolio. Daarnaast mag je ook gebruik maken van de werkplaatsen van de andere opleidingen van Engineering en de gemeenschappelijke Makerspace.

Eindproduct maken

Studenten gebruiken de werkplaats vooral om prototypes te maken en te testen. Deze prototypes worden onder andere van hout, schuim of plastic gemaakt. Ook kunnen er in de werkplaats natuurlijk mooie eindproducten ontwikkeld worden. Deze ga je vervolgens presenteren!