Hanze Makerspace

Jongen bezig in Makerspace

De Hanze Makerspace is er voor alle collega's en studenten van de Hanzehogeschool! Een creatieve en ongedwongen leerzame werkplaats waar alles wat met maken te maken heeft samenkomt.

Onder een Makerspace mag je je een extra open en creatieve werkplaats voorstellen waar je enorm veel verschillende technieken bij elkaar ziet komen. Voor zowel beginnende knutselaars als gevorderde bouwers kan je er materiaal, gereedschap en machines vinden. Alles is mogelijk: van borduren tot metaalbewerking en van videografie tot Virtual Reality. Handwerkgereedschap, design software, knutselmateriaal en flinke voorraden metaal, hout, plastic, schuim, karton, etc. kan je hier allemaal vinden voor alle niveaus bouwers: van complete beginner tot ervaren engineer.  

Aan spullen alleen hebben we natuurlijk niet genoeg, dus hebben we ook nog eens een flink team van enthousiaste en ervaren bouwers verzameld wiens enige missie het is om jou te helpen leren kennen van alles wat er te proberen valt bij de Hanze Makerspace. Het team is samengesteld vanuit de technische opleidingen binnen de Hanzehogeschool, is enorm breed aangelegd en deelt die kennis graag met jou. Heb je toch een vraag die we niet kunnen beantwoorden? Dan gaan we samen op zoek naar het antwoord door te experimenteren of iemand te zoeken die je met jouw specifieke vraag kan helpen.  

De Hanze Makerspace is er voor alle studenten en collega's van de Hanzehogeschool en is elke dag geopend (ma-do 09:00-21:00, vr 09:00-17:00). Alle projecten zijn welkom, maar we gaan uit van jouw verantwoordelijkheid in het nuttig gebruik maken van materiaal en gereedschap en bereidheid om samen te werken met studenten en Hanze collega's vanuit de hele hogeschool. Onderwijsprojecten hebben voorrang, maar eigen projecten zijn ook meer dan welkom. Zolang jij er iets van leert en wij je daarmee hebben kunnen helpen, dan zijn wij blij.