Honoursstudent Stan Scheurink

  • Student aan het woord
Stan Scheurink.jpg
Doorkijkje fontein zernikecampus

Stan Scheurink (1996) honours talentprogramma bachelor Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding. Het honoursprogramma kwam op mijn pad nadat ik het eerste jaar goed was doorgekomen en alle punten had weten te behalen. Een nieuwe stad, studie en op mezelf wonen: het ging allemaal voorspoedig.

“A mind is like a parachute, it doesn’t work if it is not open” - Frank Zappa

Mijn studieloopbaanbegeleider destijds attendeerde me op het honoursprogramma. Hierin zou ik meer uitgedaagd kunnen worden en mijn nieuwsgierigheid naar verschillende, nieuwe onderwerpen kwijt kunnen.

Bij Honours kreeg ik de vrijheid om projecten op te zetten die mij oprecht interesseerden waardoor ik ontzettend gemotiveerd werd om hierin door te gaan. De oprechte interesse en inzet van coaches, helpen enorm bij het realiseren van deze projecten.

De titel honoursstudent is voor mij niet heel belangrijk, ik denk dat ik mezelf eerder zou omschrijven als een student met een honoursmindset. De nieuwsgierigheid en de drang om mijn kennis te verbreden. Mijn belangrijkste prestatie binnen het honoursprogramma is toch wel helpen bij het Grotius Programma, hierin begeleiden docenten en studenten hoogopgeleide vluchtelingen, van wie het diploma niet of niet op waarde is gehonoreerd. Wij bereiden ze voor op deelname aan het hoger onderwijs in Nederland, leren ze hoe je een portfolio maakt, hoe je een TED talk houdt en hoe je projecten kunt opzetten. Ik vond dit zo’n geweldige ervaring vorig jaar dat ik besloten heb om hier mijn afstudeerstage van te maken.