​​​Masteropleiding Healthy Ageing Professional (voltijd & deeltijd)​​

​​​​​​​​​​​​​​Je hebt een vak geleerd en bent nu bijvoorbeeld fysio­therapeut, verpleegkundige, sociaal werker, diëtist, sociaal pedagogisch hulpverlener of sportprofessional. Maar je beseft dat de huidige maatschappij om meer vraagt. Om mensen die over hun vakgebied heen kijken, die de samenwerking willen aangaan en die naar nieuwe oplossingen zoeken. Naar mensen die change agent willen zijn. Mensen die interprofessioneel willen samenwerken, verder denken over preventie, participatie, sport en bewegen. En zo de maatschappij, zorg en welzijn beter en doelmatiger willen organiseren. Zij ontwikkelen nieuwe toepassingen voor techniek, sport en bewegingsconcepten, maar denken ook na over levensloop, levensstijl en willen misschien wel een eigen bedrijf beginnen. Of zij ambiëren een onderzoekscarrière. Het kan ook een eerste stap zijn om in het management terecht te komen. De mastergraad bewijst de bredere blik en je houdt opties naar de toekomst open.

De Hanzehogeschool Groningen leidt met deze prestigieuze nieuwe en unieke opleiding getalenteerde professionals op tot 'change agents' voor de toekomstige maatschappij. Met de master Healthy Ageing Professional brengt de Hanzehogeschool praktijk, onderzoek én bedrijven samen om te werken aan verbetering van gezondheid en kiest nadrukkelijk voor een interprofessionele aanpak. Vraag een brochure aan, kom naar een voorlichtingsavond​​, open dag​ ​of informatieavond voor professionals.

Nieuwe uitdagingen vragen innovatieve, slimme oplossingen

Onze maatschappij verandert: het zorgsysteem, de technologie en vernieuwingen als e-Health vragen om een andere aanpak van zorgaanbieders en nieuwe competenties van de professional. We hebben nieuwe, slimme oplossingen nodig om de kwaliteit van leven te vergroten. Daarbij gaat het vooral over gezond opgroeien, gezond blijven en preventie van gezondheids- en sociale problemen. Zo lang en goed mogelijk blijven deelnemen aan de samenleving, dat is het doel.

Interdisciplinaire aanpak

Actief en gezond leven en participeren in de samenleving waren al belangrijke thema's tijdens je bacheloropleiding of in je huidige baan. De master Healthy Ageing Professional gaat verder. Tijdens deze nieuwe opleiding leer je met een multidisciplinaire aanpak mensen langer gezond en maatschappelijk actief te houden: Healthy Ageing.

Intakegesprek

Wil je in september starten met de master? Schrijf je dan in via Studielink: www.hanze.studielink.nl. De opleiding neemt vervolgens contact met je op om een intakegesprek te plannen. Tijdens de intake wordt bekeken of je vooropleiding of werksituatie voldoende aansluit bij de masteropleiding en of de opleiding geschikt voor je is. Ook schrijf je ter voorbereiding op het gesprek een motivatiebrief. Na afloop van het intakegesprek ontvang je een (positief of negatief) advies. Meer informatie over de toelatingseisen en praktische informatie vind je hier.

"Gezondheid is het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven"

Nieuwe definitie van gezondheid door Machteld Huber, arts-onderzoeker bij het Louis Bolk Instituut, in samenwerking met de Gezondheidsraad en ZonMw.​ 

De masteropleiding Healthy Ageing Professional is ontwikkeld door vier schools: Academie voor Gezondheidsstudies, Academie voor Sociale Studies, Academie voor Verpleegkunde en het Instituut voor Sportstudies en wordt aangeboden onder de vlag van het Centre of Expertise Healthy Agein​​g. 

{{'Opbouw_Title' | i18n}}

 • {{item.Title}}
  • {{child.Title}}

 • {{item.Title}}
  • {{child.Title}}

{{'Kernvakken_Title' | i18n}}

 • {{vak.Titel}}

{{'StudieInCijfers_Title' | i18n}}

{{'LatestNewsWidget_Title' | i18n}}

{{vm.newsItems[0].Title}}

{{'Article_ReadMore' | i18n}}

{{'TestimonialWidget_Title' | i18n}}

{{'ShareCounter_Share_Label' | i18n}}:


     

 


Opbouw

Opbouw

De voltijdmaster duurt één jaar.
De deeltijdmaster duurt twee jaar.

'Learning by doing'

'Learning by doing'

Je gaat meteen aan de slag met innovatieve praktijk­opdrachten in de beroepspraktijk. Oefenen, onderzoeken, reflecteren en evalueren: je werkt aan de hand van 'learning by doing'. Je gaat met lectoren, docenten en onderzoekers op zoek naar cases die je koppelt aan je eigen vakgebied. Of je werkt met cases vanuit het onderzoek waarmee het Centre of Expertise op dit moment bezig is. Ook kunnen instellingen en partners waarmee wij gelieerd zijn ons complexe praktijkproblemen voorleggen. Denk dan aan interessante instellingen en bedrijven als Revalidatie Friesland, Lentis en Menzis.

Theoretische onderbouwing

Theoretische onderbouwing

Als theoretische onderbouwing van de opdrachten en het onderzoek volg je onderwijs op het gebied van gedrags­verandering, organisatieverandering, implementatie, innovatie, ondernemen en gezondheid, gedrag en participatie.

Onderwijsvorm

Onderwijsvorm

Het onderwijs heeft de vorm van blended learning: een mix van online en face-to-face werkvormen en leeractiviteiten. Een andere belangrijke onderwijsvorm is kennisdeling in een community of learners. In dit kennisnetwerk komen onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk samen in één nieuwe omgeving. Hiermee kan nieuwe, direct in te zetten kennis worden gecreëerd en ontstaat een collectief kennisplatform dat elkaar in toekomstige uitdagingen makkelijk blijft vinden.

Masterthesis

Masterthesis

Je rondt de opleiding af met een masterthesis, waarvoor je al aan het begin van het jaar de basis legt. Je schrijft een onderzoeksvoorstel, verzamelt en analyseert onderzoeksgegevens en schrijft een rapport. Het eindproduct is een onderzoeksrapport en een nieuw ontworpen product zoals een vernieuwende interventie, methodiek of handleiding die direct toepasbaar is in de praktijk.

Graad

Master of Science

Na het afronden van de master Healthy Ageing Professional krijg je de graad Master of Science.

Internationaal

Internationaal

Bachelor en Master zijn graden die in de hele Europese Unie worden gebruikt. Daardoor zijn alle Europese opleidingen en graden goed te vergelijken. Het wordt hierdoor makkelijker om in het buitenland te werken of verder te studeren.

 

{{'EducationProfile_Title' | i18n}}

{{'EducationProfile_VWO' | i18n}}

{{'EducationProfile_HAVO' | i18n}}

{{'EducationProfile_MBO' | i18n}}

{{'Opleidingen_Title' | i18n}}

{{'Location_Title' | i18n}}

{{'Locations_Title' | i18n}}

{{vm.model[0].Title}}

{{vm.model[0].Street}}
{{vm.model[0].ZipCode}}  {{vm.model[0].City}}

{{'ContactInformation_Title' | i18n}}

{{vm.userIsAuthenticated && vm.isRootPortal ? 'LatestNewsWidgetAuthenticated_Title' : 'LatestNewsWidget_Title' | i18n}}

{{'CalendarWidget_Title' | i18n}}

{{'CalendarWidget_Intro' | i18n}} {{vm.portalTitle}}

 • {{item.StartDate| date:'d MMM'}} {{item.StartDate| date:'d MMM'}} - {{item.EndDate| date:'d MMM'}} {{item.Title}}