Egbert Dommerholt in het Forum, Groningen

Egbert Dommerholt

Egbert Dommerholt was sinds september 2020 lector Biobased Business Valorisation binnen het Kenniscentrum Biobased Economy. Hij heeft jarenlange ervaring in het hoger onderwijs, als docent én als onderzoeker. Egbert Dommerholt is per april 2024 met pensioen, en is vervangen door Niels Faber.

Dommerholt is sinds 2012 als docent verbonden aan de International Business School, waar hij één van de grondleggers van de MBA Purpose Economy is. Dommerholt studeerde economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 2009 aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het onderwerp 'Corporate Sustainability Performance: Constructs, Measures and Investors' Responses.' Zijn expertisegebieden zijn duurzame ontwikkeling, de circulaire economie en nieuwe business modellen en hij schreef al enkele boeken rondom deze thema's.

Egbert Dommerholt portret

Lectorinstallatie Egbert Dommerholt

Thumbnail Video Egbert Dommerholt.png

Media en uitingen

Egbert Dommerholt verschijnt regelmatig in de media over zijn onderzoek. Daarnaast draagt bij aan de openbare discussie over duurzaamheid en de economie door middel van blogs, columns en podcasts.

Bekijk de recente lezingen over degrowth en business voor HSTalks hier, of bekijk de hele lijst met pers- en media-aandacht op Pure

NoordZ-okt-Egbert-Dommerholt-websize-1007-2048x1368_Staand.jpg