Het WOO Ondernemers Spreekuur

In verband met de Coronacrisis heeft de Werkplaats Online Ondernemen (WOO-Groningen) op vrijdag 3 april jl. een online Ondernemers Spreekuur georganiseerd. Dit spreekuur werd georganiseerd voor MKB-ondernemers met vragen over online ondernemen, juist nu in deze (crisis)tijd.

Het is een onzekere tijd voor veel ondernemers. Waar mogelijk verhuizen bedrijven hun activiteiten naar online, maar deze transitie is niet altijd gemakkelijk te realiseren. WOO-Groningen wil ondernemers ook in deze moeilijke tijd de helpende hand bieden.

Ondernemers konden tijdens het spreekuur hun vragen op het gebied van (online) ondernemen stellen aan online expert en business coach Alex van Ginneken. Alex staat al jaren grote en kleine bedrijven bij in de ontwikkeling van hun business en is zelf ondernemer van bedrijven als Superfoods.nl BV en Nieuwbouw Online. Daarnaast is hij actief als voorzitter van de Noordelijke Online Ondernemers.

Twee studenten aan de Master Marketing Management van de Rijksuniversiteit Groningen namen deel aan het gesprek met ondernemers. Samen kwamen ze tot gerichte adviezen waarmee de ondernemers direct verder kunnen. Samenwerken, laten zien wat je doet en daarvoor social media zoals LinkedIn inzetten en goede salesteksten (leren) schrijven, werden genoemd als acties die iedere ondernemer gelijk zou kunnen oppakken. "Wees ook niet afwachtend met vragen om hulp" voegde Alex van Ginneken daaraan toe. "Laten we samen zorgen dat we zo goed mogelijk door deze tijd heen komen".

Ook geïnteresseerd om deel te nemen aan een volgend Ondernemers Spreekuur van WOO-Groningen? Laat het ons weten via woo@org.hanze.nl