Platform Mentale Gezondheid

  • Onderzoeksproject
Hanze International City Center-6252.jpg

Mentale gezondheid is een belangrijk onderdeel van gezond ouder worden. ‘Healthy ageing’ staat dan ook hoog op de agenda bij diverse organisaties. Met het initiatief van ‘Mentale gezondheid op de werkvloer’ is een samenwerking gestart tussen grote werkgevers, MKB-bedrijven en onderzoekers in Noord-Nederland. Deze samenwerking, in het platform Mentale Gezondheid Noord-Nederland, wil van Noord-Nederland een man made blue zone maken. Dat wil zeggen een gelukkige en gezonde regio.

Door de krachten te bundelen in het platform Mentale Gezondheid Noord-Nederland kunnen MKB-bedrijven verschillende interventies bij de grotere werkgevers in Noord-Nederland uitrollen. Lector dr. Klaske Veth en projectcoördinator Cécile Oosting van het lectoraat Leiderschap & Duurzaam Werken van de Hanzehogeschool vormen het onderzoeksteam dat de impact van de gekozen interventies op verschillende niveaus monitort. Zij onderzoeken in welke mate en op welke manier de interventies een bijdrage leveren aan de mentale gezondheid van medewerkers. Hierbij staan verschillende soorten interventies centraal. Er is namelijk niet één oplossing om bijvoorbeeld werkstress tegen te gaan. Dat verschilt per doelgroep, en zelfs per persoon.

Het uiteindelijk gewenste resultaat is een aantal evidence-based interventies die impact hebben op de mentale gezondheid op de werkvloer en uiteindelijk mentaal gezonde organisaties.

Resultaten Platform Mentale Gezondheid

Contact

Interessegebieden

  • Gedrag en Maatschappij
  • Onderwijs en Opvoeding