Klaske Veth

Dr. Klaske Veth is lector Leiderschap & Duurzaam Werken bij de Hanzehogeschool in Groningen en bij AOG School of Management inhoudelijk verantwoordelijk voor de Leergangen Nieuw Leiderschap in Organisaties en HR Strategie & Leiderschap.

Zij richt zich binnen haar lectoraat op de onderzoekslijnen Well-being@Work (W@W), (Zelf)Leiderschap en Inclusief ondernemen. Hieronder vallen thema’s als (sociaal psychologisch) HRM, vitaliteit, healthy ageing, (persoonlijk) leiderschap en sociale impact. Ook verzorgt ze colleges binnen diverse master- en (post) bacheloropleidingen. Ze heeft (in) diverse (inter)nationale (wetenschappelijke) vakbladen en boeken gepubliceerd en op (wetenschappelijke) conferenties in buiten- en binnenland en in het werkveld gepresenteerd. Tijdens haar loopbaan is zij gepromoveerd bij de Radboud Universiteit in Nijmegen met The Driving Power of Development – HRM and Employee Outcomes Across the Life-Span (genomineerd voor beste dissertatie op International HRM congres).

HANZE220818_Klaske Veth-2.jpg

Zij heeft gewerkt in diverse (leidinggevende) HR-functies en sectoren. Aan de Universiteit van Utrecht heeft ze onder andere de postdoctorale opleiding Coaching en Consulting in Context afgerond. Haar initiële opleiding Management & Organisatiewetenschappen heeft ze ('met genoegen') afgerond aan de Universiteit van Tilburg.