Klaske Veth

Dr. Klaske Veth is lector Duurzaam HRM bij de Hanzehogeschool in Groningen en bij AOG School of Management inhoudelijk verantwoordelijk voor de Leergangen Nieuw Leiderschap in Organisaties en HR Strategie & Leiderschap.

Zij richt zich binnen haar lectoraat op de onderzoekslijnen [email protected] ([email protected]), (Zelf)Leiderschap en Inclusief ondernemen. Hieronder vallen thema’s als (sociaal psychologisch) HRM, vitaliteit, healthy ageing, (persoonlijk) leiderschap en sociale impact. Ook verzorgt ze colleges binnen diverse master- en (post) bacheloropleidingen. Ze heeft (in) diverse (inter)nationale (wetenschappelijke) vakbladen en boeken gepubliceerd en op (wetenschappelijke) conferenties in buiten- en binnenland en in het werkveld gepresenteerd. Tijdens haar loopbaan is zij gepromoveerd bij de Radboud Universiteit in Nijmegen met The Driving Power of Development – HRM and Employee Outcomes Across the Life-Span (genomineerd voor beste dissertatie op International HRM congres).

HANZE220818_Klaske Veth-2.jpg

Zij heeft gewerkt in diverse (leidinggevende) HR-functies en sectoren. Aan de Universiteit van Utrecht heeft ze onder andere de postdoctorale opleiding Coaching en Consulting in Context afgerond. Haar initiële opleiding Management & Organisatiewetenschappen heeft ze ('met genoegen') afgerond aan de Universiteit van Tilburg.