"Niet iedereen vertrekt naar de Randstad. En Noord-Nederland heeft veel te bieden op het gebied van traineeships!"

Talent Talk is een podcast over en door de projecten 'Werken aan ontwikkeling'. In 2021 is dit project gestart om leven lang ontwikkelen in de regio te stimuleren. In de podcast Talent Talk praten Anouk Verstegen en Erzsi Meerstra je bij over wat er de afgelopen periode is gebeurd, wat de best practises zijn en natuurlijk de leermomenten.  

Deze achtste aflevering gaat over traineeships en de kansen voor werkgevers, arbeidsmarkt en natuurlijk de trainees zelf. Naast Anouk en Erzsi zijn Wijnand Aalderink en Jessica Vels te gast. 

Wijnand Aalderink (secretaris/programmamanager van Samenwerking Noord en werkzaam bij de RUG) vertelt in deze podcast over het data traineeship van Samenwerking Noord. Samenwerking Noord hoopt met dit initiatief talenten voor het Noorden aan te trekken en te behouden. Daarover wil Talentinderegio natuurlijk meer weten!

Onze tweede gast is Jessica Vels. Jessica is programmacoördinator Traineelink van Noorderlink. Traineelink is een netwerk en platform voor alle trainees, recent afgestudeerden en studenten met interesse in de arbeidsmarkt in Noord-Nederland. Jessica en Wijnand vullen elkaar vol enthousiasme aan.

Luister hier de podcast!