Docent van het Jaar Loes Damhof

​Loes Damhof, docent 21st century skills aan de Hanzehogeschool Groningen, is door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) verkozen tot docent van het jaar 2016. De prijs gaat naar docenten die zich onderscheiden door les te geven met passie en persoonlijke aandacht en werd uitgereikt door Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Loes Damhof is Hogeschooldocent 21st Century Skills bij de opleiding Communication & Multimedia Design en verantwoordelijk voor de leerlijn: de vaardigheden, kennis en houding die je als student nodig hebt om je staande te houden in een onzekere toekomst. Na jarenlang in China, Rusland en de Verenigde Staten lesgegeven te hebben, deelt zij haar ervaringen met studenten in de lessen Interculturele Communicatie. Wereldburgerschap en empathie zijn daarbinnen focuspunten.
Loes Damhof is ook als coach en docent betrokken bij het Hanze Honours College.


Loes Damhof over haar vak:
“Het belangrijkste van lesgeven is in mijn ogen passie hebben voor je vak en de overtuiging dat het goed is en nuttig wat je doet. Als jij het niet gelooft, waarom zouden de studenten het dan geloven? Deze passie moet je overbrengen. Door middel van inspirerende lessen, maar ook door te laten zien dat je het zelf hebt 'beleefd'. Ikzelf geef Engels en Interculturele Competenties en gebruik mijn ervaring in het buitenland regelmatig bij het geven van mijn lessen. Ik heb op 4 verschillende continenten lesgegeven en gestudeerd, dus ik kan putten uit vele voorbeelden. Dit wordt over het algemeen zeer gewaardeerd en ik blijf me op deze manier ook betrokken voelen bij de internationale gemeenschap.”

{{'ProfilePage_PublicationsTitle' | i18n}}

{{'Lector_TitleContact' | i18n}}

{{'Lector_LabelAddress' | i18n}} {{vm.location.Title}}
{{vm.location.Street}}
{{vm.location.ZipCode ? vm.location.ZipCode + ' ' : ''}}{{vm.location.City}}
{{'Lector_LabelOffice' | i18n}} {{vm.profile.office}}
{{'Lector_LabelPhone' | i18n}} {{vm.profile.phoneNumber}}
{{'Lector_LabelEmailAddress' | i18n}} {{vm.profile.emailAddressDisplay}}
{{'Lector_LabelAssistants' | i18n}} {{assistant.name}} {{assistant.name}}