Lectoraat DFO.png

Duurzaam Financieren en Ondernemen

Om de schade die onze economie met zich meebrengt te verminderen, moeten bedrijven duurzamer gaan ondernemen. Het lectoraat 'Duurzaam Financieren en Ondernemen' onderzoekt hoe de transitie naar duurzaam ondernemen versneld kan worden. Daarvoor ontwikkelt het lectoraat 'Duurzaam Financieren en Ondernemen' instrumenten die mkb-ers en andere organisaties helpen groener en socialer te ondernemen.

Het lectoraat 'Duurzaam Financieren en Ondernemen' heeft een sociale impactcalculator ontwikkeld, waarmee sociale ondernemingen kunnen laten zien wat de opbrengsten en kosten zijn van hun werkwijze. Daarnaast hebben zij onderzoek gedaan voor de gemeente Midden-Drenthe naar de impact van ondernemende dorpen, resulterend in de Impact-Box ‘De Kracht van Naoberschap’. In het langlopende onderzoek ‘van Bureaucrazy naar Carehappy’ wordt er onderzocht hoe de zorg zo duurzaam mogelijk gefinancierd kan worden. Meer onderzoeken vind je onder 'projecten'. De onderzoeken hebben één overkoepelend doel: het vergroten van de brede welvaart in Nederland!

Het Waarom van Duurzaam Financieel Management

shutterstock_176930336.jpg

Het draait in onze economie om geld. Onderstaande video legt uit dat geld niet een doel is maar een middel! Een middel om een duurzame economie op te bouwen.