Word een change agent en innoveer het sociaal domein
- Master
- Voltijd
Word een change agent en innoveer het sociaal domein
Heb jij de bachelor Social Work behaald en wil je jouw kennis en ambitie naar een hoger niveau tillen? De master Social Work biedt jou die volgende stap. Als je een andere bacheloropleiding hebt gedaan, ben je ook welkom. Het werkveld heeft behoefte aan een meervoudige blik op vraagstukken.
Heb jij een drive om onze samenleving beter en toekomstbestendiger te maken? Wil jij jezelf ontwikkelen tot een stevige professional die mensen en organisaties aan elkaar verbindt om maatschappelijke doelen te realiseren? Is werken vanuit en met de praktijk jouw ding? Dan is de Master Social Work de studie voor jou. Je ontwikkelt je in je eigen tempo tot een ondernemende veranderaar die ontwikkelingen in samenwerking met anderen echt een stap verder brengt.
Je vormt samen met je medestudenten en docenten een hechte leergemeenschap waarin je kennis en (onderzoeks)vaardigheden opdoet. De opleiding is kleinschalig, iedereen kent elkaar en er is een gedeelde drive voor versterking en vernieuwing van het sociaal domein.
Samenwerking NHL Stenden
De opleiding is een joint degree van Hanzehogeschool Groningen en NHL Stenden Hogeschool. Door deze unieke samenwerking is het mogelijk de kennis, expertise, netwerken en onderwijsfaciliteiten van de beide hogescholen te combineren. Daar profiteer jij als student van.
Master Social Work in deeltijd
Je kunt de opleiding Master Social Work ook volgen in deeltijd (2 jaar). Informatie hierover vind je op HanzePro.nl, waar je al onze (deeltijd) opleidingen, cursussen en trainingen voor werkende professionals vindt.
De masteropleiding Social Work heeft een omvang van 60 EC. De voltijdvariant kun je in principe in één jaar volgen; je mag er ook langer over doen. De helft van de opleiding volg je in Leeuwarden, de andere helft in Groningen. Je hebt gemiddeld anderhalve dag per week les en je bent de overige dagen van de week in de praktijk aan de slag. De vaste lesdagen zijn op maandag van 09.00 tot 17.00 uur. Tijdens de opleiding werk je aan drie leeruitkomsten; signaleren & analyseren, samenwerken in transities en voeren van effectieve regie op een concrete beroepsinnovatie.
Na je studie mag je de academische graad Master of Social Work (MSW) voeren. Je bent dan een professional geworden die stevig in de schoenen staat en uiteenlopende partijen weet te verbinden. Je bent een kei geworden in analyseren en innoveren. Je benadert complexe vraagstukken multidisciplinair, creatief en flexibel. Onze alumni komen terecht op posities als adviseur, regisseur of projectleider bij veranderprocessen in het sociaal domein.
Het werkveld geeft aan een grote behoefte te hebben aan masteropgeleiden die een overstijgende blik op het sociaal domein hebben ontwikkeld en een praktische bijdrage kunnen leveren aan complexe vraagstukken. Denk daarbij aan het ontschotten van beleid en uitvoering, nieuwe samenwerkingsvormen en financieringsmodellen, het bouwen aan veerkrachtige gemeenschappen, de inzet van ervaringskennis en de ‘wisdom of the crowd’. Dat is een integrale benadering van zorg- en welzijnsvraagstukken met aandacht voor preventie, vroegsignalering en de bijdrage vanuit het sociaal domein aan transitievraagstukken in andere domeinen, zoals op het gebied van energie, klimaat, digitalisering en human-resourcemanagement.
Na het behalen van je diploma, ben je in staat om:
Voorwaarde voor toelating tot de master Social Work is het behalen van een bachelor in het sociale domein aan een hogeschool of universiteit. Je bent in principe ook toelaatbaar met een andere bachelor, maar aantoonbare kennis van en affiniteit met het sociaal domein is het belangrijkst. Heb je géén bachelor afgerond maar heb je meerjarige werkervaring in een functie op hbo-niveau, neem dan contact met ons op via [email protected] om de mogelijkheden voor een capaciteitentest te bespreken.
Elke aspirant-student krijgt als onderdeel van de toelatingscheck enkele opdrachten toegestuurd, waaronder een literatuuropdracht en het schrijven van een motivatiebrief. Hiervoor zijn drie inleverrondes (zie Aanmelding & inschrijving).
Heb je je studiekeuze gemaakt, meld je dan zo snel mogelijk aan voor de studie via Studielink. Je ontvangt dan de opdrachten voor de toelatingscheck. Meld je in ieder geval aan voor 1 juni a.s. via Studielink. Wanneer je je later aanmeldt, kunnen we plaatsing niet garanderen.
Kort na jouw aanmelding volgt meteen de toelatingscheck. Je ontvangt een mail met een instructie om een aantal documenten aan te leveren (cv, kopie diploma vooropleiding en drie opdrachten). Inleveren kan op 3 momenten:
Je hoort binnen 2 werkweken van ons of je bent toegelaten en ontvang je een formele toelatingsbrief. Het kan in bepaalde situaties voorkomen dat je voorwaardelijk wordt toegelaten. In dat geval hoor je welke aanvullende voorwaarden van toepassing zijn.
Na je aanmelding nodigen we je uit voor een intakegesprek. Het intakegesprek is een verplicht onderdeel van de aanmeldprocedure, net als het bezoeken van een voorlichting. Tijdens dit gesprek kijken we of er een match is tussen jou en de opleiding. We praten bijvoorbeeld over jouw leervraag en motivatie. Ter voorbereiding op het intakegesprek vragen we je enkele documenten aan te leveren. Als je geen achtergrond in het sociaal domein hebt, vragen we je een aanvullende opdracht te doen.
De master start in september. Er zijn geen mogelijkheden om in februari te starten met deze opleiding.