Propedeuse (jaar 1)
Het eerste jaar
In het eerste jaar maak je in vier perioden van tien weken kennis met de veelzijdige en boeiende wereld van communicatie. De thema's Crisis & Reputatie, Online Branding, Media & Ondernemerschap en Event staan centraal. Een uitgebreidere beschrijving van het eerste jaar inclusief een filmpje waarin studenten vertellen over hun ervaringen vind je hier.
Na het eerste jaar
Na het eerste jaar
In het tweede jaar ga je in groepsverband aan de slag met een mediacampagne. Je werkt aan een case van een echte opdrachtgever. Er wordt een beroep gedaan op jouw creativiteit bij het bedenken van een aansprekende campagne. Het tweede half jaar is gericht op interne communicatie. Je werkt voor een opdrachtgever die een verandertraject in gang wil zetten en daarbij jouw hulp inschakelt. Je voert een communicatiescan uit, komt tot een plan en zet verschillende middelen in om de verandering te realiseren. Uitgebreidere informatie vind je hier: jaar 2, jaar 3 en jaar 4.
Stagelopen
Stagelopen
Zowel in het derde als in het vierde jaar ga je een half jaar op stage. Je derde jaar start met een half jaar durende praktijkstage, waarbij je zelf kiest of je je stage in binnen- of buitenland wilt doen. Tijdens je stage werk je mee op de communicatieafdeling van een organisatie. Naast de dagelijkse werkzaamheden werk je aan een specifieke opdracht. Je kunt zelf een stageplaats zoeken, maar ook de opleiding heeft een groot aanbod van stageadressen waar je uit kunt kiezen. Ook in het vierde jaar ga je een half jaar op stage. Tijdens deze stage doe je je afstudeeropdracht.
Keuzeruimte
Minoren en keuzevakken
Heb je een brede interesse en wil je je graag ontwikkelen binnen het communicatievak? Dan kun je zeker uit de voeten met ons uitgebreide en afwisselende aanbod in minoren en keuzevakken. In het derde jaar van de opleiding kun je gedurende een half jaar bijvoorbeeld de minor Journalism of International Aid & Development volgen. Ook zijn er interessante keuzevakken, zoals Fotografie, Creatief Schrijven of Media Testing. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een half jaar naar het buitenland te gaan of een Pre-Master te doen aan de universiteit. Er zijn volop mogelijkheden!
Afstuderen
Afstuderen
Het laatste jaar ga je aan de slag met je afstudeerproject. In dit project komt alles samen wat je tijdens de opleiding hebt geleerd. Je voert in opdracht van een bedrijf of organisatie een volledig project uit, van analyse tot eindadvies. Je adviseert een externe opdrachtgever over een complexe communicatiesituatie, waarbij onderzoek en creatie een belangrijke rol spelen. Deze periode biedt volop de mogelijkheid om alvast waardevolle contacten te leggen met potentiële werkgevers. Veel studenten vinden zo hun eerste baan!
Studieloopbaanbegeleiding
Studieloopbaanbegeleiding
Bij het Instituut voor Communicatie, Media & IT krijg je vanaf het eerste jaar je eigen studieloopbaanbegeleider. Hij of zij begeleidt je bij de keuzes die je maakt in je studie en leert je hoe dat moet. Ieder halfjaar bespreek je je studieresultaten. Je studieloopbaanbegeleider kan zo goed de vinger aan de pols houden. Verder ondersteunt de studieloopbaanbegeleider jou bij het ontwikkelen van de competenties die je nodig hebt.
Internationale mogelijkheden
Ga internationaal
Je studietijd is hét moment om iets van de wereld te gaan zien en mensen uit andere culturen te leren kennen. Een periode in het buitenland verblijven is een bijzondere ervaring. Daarom stimuleren wij je om dit te doen. Ook als je besluit in Nederland te blijven, kun je bij ons internationaal onderwijs volgen. We bieden tal van mogelijkheden om een internationale context aan je opleiding te geven. Lees er meer over.
Honours Talent Programma
Honours Talent Programma
Als je ambitieus, leergierig, ondernemend, creatief en stressbestendig bent, uitstekende resultaten behaalt en meer uit je studie wilt halen, dan heb je bij ons een streepje voor. We selecteren je dan graag voor één van onze uitdagende Honours Talent Programma’s. Bovenop je reguliere onderwijsprogramma biedt dit extra verdieping in je studie. Zo word je betrokken bij multidisciplinaire onderzoeken en projecten, je krijgt verrijkende theorie en gastcolleges van gerenommeerde professionals. Ook doe je mee aan prikkelende discussies over actuele thema’s. Het voordeel van het deelnemen aan het exclusieve Honours Talent Programma is dat jouw talent en competenties sterk worden ontwikkeld en dat je daarmee een ‘headstart’ in het bedrijfsleven hebt. Je krijgt bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om een extra uitdagende stage bij een (internationaal) topbedrijf te lopen. Dit biedt jou vele kansen op een voorsprong en perspectief om snel hogerop te komen. Als jij geselecteerd wordt voor het Honours Talent Programma, dan komt dit uiteraard op je diploma te staan. Interessant voor nu en waardevol voor je toekomst!
Studievereniging
Studievereniging KIC
KIC staat voor 'Kien in Communicatie' en is opgericht voor en door studenten van de opleidingen Communicatie en Communication & Multimedia Design! KIC organiseert zowel studie als sociale activiteiten, zoals bedrijfsbezoeken, congressen, maandelijkse borrels, gala's en de jaarlijkse wintersportvakantie. Als je bij ons komt studeren, moet je zeker lid worden! Neem ook eens een kijkje op hun eigen website www.svkic.nl.
Bring your own device
Laptop-eisen
We adviseren iedere startende student om een eigen tablet of laptop aan te schaffen voor gebruik tijdens de studie. Bij het Instituut voor Communicatie, Media & IT hanteren we het principe 'bring your own device'. Hiermee willen we thuis studeren vervlechten met het werken op school, want studeren houdt niet op als je colleges voorbij zijn. Op de Hanzehogeschool zijn natuurlijk honderden internetcomputers beschikbaar waarop je kunt werken, maar waarschijnlijk vind je het juist prettiger om je eigen tablet of laptop te gebruiken. Binnen de hele Hanzehogeschool kun je gebruik maken van WiFi. Bekijk hier de minimale eisen voor een laptop.