Kenmerkend aan deze opleiding is de intense samenwerking met het bedrijfsleven

 • Bachelor
 • Voltijd
HANZE240145 Bedrijfskunde 3 jaar-25 LR.jpg

Bedrijfskunde in 3 jaar

Niveau
bachelor
Vorm
voltijd
Duur
3 jaar
Taal
Nederlands
Locaties
Groningen
Graad
Bachelor of Science
Credits
180 ECTS
Startmaanden
Start: september

Heb jij je vwo-diploma gehaald? Of ben je begonnen op de universiteit, maar wil je liever een meer praktische opleiding volgen? Dan kun je ervoor kiezen om de bachelor opleiding Bedrijfskunde in 3 jaar te doen.

Projecten

Uniek aan ons onderwijs is dat je tijdens je studie met het werkveld, onderzoekers en andere studenten samenwerkt aan projecten. Zo werk je aan echte opdrachten en draag je bij aan concrete oplossingen voor actuele maatschappelijke vraagstukken.

Wij zijn ...

Sla over
 • Bas Baalmans

  CoL begeleider

  Bas Baalmans.jpg
 • Henk Ensing

  CoL begeleider

  Henk Ensing.jpg
 • Bernoud Jonker

  CoL begeleider

  Bernoud Jonker.jpg
 • Cor Lammerts

  CoL begeleider en coördinator 3 jarige opleiding Bedrijfskunde

  Cor Lammerts.jpg

Over deze studie

Heb je interesse in hoe organisaties werken en hoe ze zich continu kunnen verbeteren en vernieuwen? Wil je leren hoe je op een creatieve manier zelf een bedrijf kunt opzetten, of organisaties kunt helpen hun problemen op te lossen en kansen te grijpen? Ben je een slimme doener en wil je wat je leert graag direct toepassen in de praktijk? Wil je je bachelor diploma graag snel behalen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

 • Feiten & Cijfers

  Benieuwd naar de mening van studenten over deze opleiding? En hoe de opleiding scoort in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere hogescholen? Bekijk de feiten en cijfers op studiekeuze123.nl!

  Ga naar studiekeuze123

Dit ga je doen

Jaar 1

Het eerste jaar bestaat uit twee semesters. In elk semester staat een praktijkopdracht centraal. In het real-life project ‘de vliegende start’ maak je direct in het eerste semester kennis met het brede vakgebied Bedrijfskunde bij een echte opdrachtgever. Centraal daarbij staan de kernvakgebieden voor bedrijfskunde; Strategisch Management, Organisatieontwerp en -verandering, Operations Management en Management Informatie Systemen.

Vanaf de eerste dag word je gestimuleerd om de praktijkopdrachten uit te voeren in verschillende bedrijven (grootbedrijf, mkb en non-profit) om zo te ervaren wat het beste bij je past en wat ook juist niet. Elke week start met een check-in en wordt aan het einde van de week afgerond met een checkout. Daarnaast wordt er elke week één studiedag ingericht met masterclasses, workshops en gastcolleges, verzorgt door docenten en experts uit het werkveld.

Jaar 2

Ook in jaar twee voer je elk semester een praktijkopdracht uit. Dit is ook alvast je voorbereiding op het uiteindelijke afstudeertraject in jaar drie. In het eerste semester van jaar twee ligt de focus op proces- en verandermanagement. In het tweede semester krijgt de opleiding een internationaal karakter. Gedurende een half jaar zullen buitenlandse studenten, die vanuit hun eigen studie een minor in het buitenland volgen, deelnemen aan het onderwijsprogramma van de 3-jarige opleiding. Een geweldige leerzame periode, waar ook een studiereis naar New York bijhoort. Bekijk hieronder de mooie video van de studiereis in 2023.

Promotievideo NewYork reis

Capture.PNG

Jaar 3

Jaar 3 staat in het teken van afronding van de opleiding. Je volgt in het eerste semester een minor in Nederland of het buitenland. In het laatste semester van je opleiding ga je bezig met je afstudeeropdracht. Deze bestaat uit een stage- en onderzoeksdeel. Door de vier praktijkopdrachten die je in het eerste en tweede jaar hebt afgerond, ben je voldoende voorbereid op het afstudeertraject. En je hebt gelijktijdig een geweldig netwerk opgebouwd.

Na je studie

Doorstuderen

Je kunt met een bachelor diploma Bedrijfskunde (Bachelor of Science) instromen in een masteropleiding. De Hanzehogeschool biedt verschillende professionele masters waarin praktijkgericht onderzoek centraal staat. Bijvoorbeeld de Master Interdisciplinary Business Professional.

Kijk voor het volledige aanbod op www.hanzemasters.nl.

Met het diploma Bachelor of Science kun je ook doorstuderen aan een universitaire master op een aan bedrijfskunde verwant onderwerp, in binnen- en buitenland. Mogelijk heb je in Nederland daarvoor eerst een schakelprogramma of premaster nodig. In het buitenland kun je vaak direct aansluiten op een bedrijfskundige master.

Aan het werk

Je wordt opgeleid tot een allround bedrijfskundig professional met de door jou gekozen specialisaties. Je bent op vrijwel alle gebieden binnen organisaties inzetbaar. Voorbeelden van functies: 

 • manager
 • organisatieadviseur
 • consultant
 • juridisch of financieel adviseur
 • projectleider
 • zelfstandig ondernemer

Toelatingseisen

 • Direct toelaatbaar

 • Niet toelaatbaar

Toelating & aanmelding

Heb je je definitieve studiekeuze gemaakt, meld je dan vóór 1 mei aan voor de studie via Studielink. Meld je je voor die datum aan dan heb je het zogenaamde toelatingsrecht. Dit betekent dat je het recht hebt om te worden toegelaten tot de studie, mits je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen. Daarnaast heeft iedereen die zich aanmeldt voor 1 mei recht op een studiekeuzecheck.

Meld je je ná 1 mei aan, dan is deelname aan de studiekeuzecheck verplicht. Neem je niet deel aan de verplichte studiekeuzecheck, dan kan jouw inschrijving geweigerd worden. Om vanaf het begin van het studiejaar ingeschreven te staan, moet je je uiterlijk vóór 1 september aanmelden.

Start studie

De studie start in september. Er zijn geen mogelijkheden om in februari te starten met deze opleiding.

Wisselen van studie?

Ben jij onzeker over je studiekeuze en denk je erover om te wisselen van studie? Binnen het economische domein is het mogelijk om te wisselen en daarbij te kiezen tussen andere economiegerichte opleiding. Wil je niet wachten tot volgend jaar voordat je met die studie kunt beginnen? Dan is het switch-programma iets voor jou. Klik hier voor meer informatie. 

Interessegebieden

 • Economie en Bedrijf
Meld je aan via Studielink