Ben jij de artiest van morgen? Speel je in een band, produceer je tracks of ontwerp je de posters? Ben je betrokken bij een festival of actief in het maken van clips? Wij leren je hoe je hier je werk van maakt;  als interdisciplinaire en ondernemende artiest die vernieuwende artistieke concepten ontwikkelt op het snijvlak van sound, visuals en media

Klik hier om een brochure aan te vragen, of meld je hier aan voor onze open dag!

Je werkt vanuit je eigen ambitie én vanuit betrokkenheid bij jouw publiek en de samenleving. Je wil impact creëren met het verhaal dat jij te vertellen hebt en daarmee een bijdrage leveren. Dat doe je zelden helemaal alleen. Om je projecten te realiseren werk je samen met anderen die jou kunnen helpen met de dingen waar je zelf (nog) minder in thuis bent. Je leert binnen een gemeenschap en inspireert elkaar. Naast colleges en workshops biedt de opleiding je persoonlijke begeleiding. Je volgt deze, voor Nederland unieke opleiding, aan Minerva Academie voor Popcultuur in Leeuwarden.

 


 


{{'Opbouw_Title' | i18n}}

  • {{item.Title}}
    • {{child.Title}}

  • {{item.Title}}
    • {{child.Title}}

{{'Kernvakken_Title' | i18n}}

  • {{vak.Titel}}

{{'StudieInCijfers_Title' | i18n}}

Voor meer informatie kijk op www.studiekeuze123.nl/sic          

{{'LatestNewsWidget_Title' | i18n}}

{{vm.newsItems[0].Title}}

{{'Article_ReadMore' | i18n}}

{{'TestimonialWidget_Title' | i18n}}

{{'ShareCounter_Share_Label' | i18n}}:

Opbouw van je opleiding

Werken aan je eigen projecten

Een aanzienlijk deel van de opleiding werk je aan eigen projecten. Je ontwikkelt je daarbij als artiest en als ondernemer. In het 1e jaar doorloop je aan de hand van groepsprojecten in opdracht van de opleiding de hele cyclus van taken die bij een project komen kijken: de zo genaamde kerntaken. Je krijgt daar onderwijs in onderwerpen die je nodig hebt voor de projecten. Naast de groepsopdrachten pas je het geleerde ook toe in een eigen project. In het 2e  jaar werk je aan je eigen project(en), krijg je onderwijs en volg je 2 keuzemodules. Dat kan bijvoorbeeld binnen Academie Minerva. Het 3e jaar staat in het teken van je stage in een bedrijf of organisatie van jouw keuze en het volgen van een minor bij een andere opleiding in binnen- of buitenland. Het 4e jaar is je afstudeerjaar. Dan realiseer je een eigen project waarbij je zelfstandig de hele cyclus van kerntaken doorloopt. 

Begeleiding

We werken actief om je uitdagingen te bieden, in jouw leerbehoeften te voorzien, je goed te begeleiden en om je dicht bij de professionele beroepspraktijk te brengen. Niet in traditionele klassen maar in communities of learners waarin je elkaar ook onderling scherpt, stimuleert en vooruit helpt met feedback en ideeën. Je leert onderzoekend te werk te gaan, een visie te ontwikkelen op jouw plek als artiest en om onderbouwde keuzes te maken bij het ontwikkelen, organiseren en realiseren van je projecten. Op die manier kom je er goed achter waar je staat en wat je volgende stappen zijn. Je coaches zijn ervaren docenten die daarnaast vaak ook hun eigen praktijk hebben. Dit maakt de grens tussen onderwijs en beroepspraktijk zo klein mogelijk.

Door het jaar heen zijn er diverse excursies, trainingen, workshops en colleges van docenten en gastdocenten uit de praktijk op allerlei relevante terreinen. Zo werk je aan je professionele netwerk. 

Start meteen met je carrière

Om aan deze opleiding te beginnen is het belangrijk dat je al enige ervaring hebt in een bepaalde richting. Je zingt bijvoorbeeld in een band, ontwerpt posters, maakt clips of bent betrokken bij de organisatie van een festival. Vanuit die basis ontdek je tijdens deze bachelor waar je echt goed in bent en waar je mee verder wilt. Je moet daarvoor wel een sterke motivatie en discipline hebben. Wij bieden je de leeromgeving, reiken je kennis aan en coachen je in het verwerven van benodigde vaardigheden en houdingsaspecten. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen succes. Je ontwikkelt je talent, je leert om zelfredzaam te zijn en je ontwikkelt de vaardigheden die nodig zijn om je eigen project van begin tot eind uit te voeren, alleen, met medestudenten of met professionals. Je netwerk groeit, omdat je collega's uit het creatieve netwerk overal ontmoet. Je carrière begint binnen de muren van de academie, maar voordat je klaar bent, ben je al een eind op weg in het culturele veld. 

Minoren

In de bachelor Popular Culture wordt de student de ruimte geboden om minimaal één semester gericht op de eigen leeruitkomsten eigen keuzes te maken voor het indelen van het curriculum. Dit semester wordt benoemd als vrijekeuzeruimte. De student kan de vrijekeuzeruimte invullen met een minor of profilering. Kijk hier voor meer informatie over de minor en/of profilering. Binnen Minerva Academie voor Popcultuur hebben we de volgende minoren: Art & TechnologyInternational Pop Culture en Pop Culture

Stage

Tijdens de opleiding zoek je een stageplaats die past bij jouw ambitie en leerdoelen. Je werkt gedurende een semester in het werkveld onder begeleiding van professionals. We hebben stagiaires gehad bij onder meer: Wisseloord studio's, Into the Great Wide Open, Pinkpop, Productiehuis Paradiso, A Million Faces, Idols, Neushoorn, Vera, Worm, Universal, Excelsior, #BOOS en Geschikte Gasten. 

Internationale focus

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar het buitenland te gaan en studenten uit andere landen te ontmoeten. We bieden uitwisselingsprogramma's met onder andere Finland, België, Hongarije en het Verenigd Koninkrijk. Ook zijn er mogelijkheden voor buitenlandstages en internationale minors. Een minor is een verbredingsprogramma van een half jaar dat je bij je eigen opleiding of een andere opleiding in Nederland of het buitenland kunt volgen. 

Afstuderen

Het laatste jaar van de opleiding besteed je volledig aan jouw afstudeerproject. Hiervoor werk je toe naar een performance die je in een openbare omgeving toont aan een zelf gekozen publiek. Jij bent de bedenker, ontwikkelaar, artistiek leider en performer en toont aan dat je klaar bent om als professional aan de slag te gaan. Tijdens het proces doe je artistiek onderzoek, krijg je begeleiding van docenten en vraag je feedback uit het werkveld.

Aan het eind van de opleiding heb je niet alleen een artistiek project ontwikkeld, georganiseerd, uitgevoerd en gepresenteerd maar heb je daaraan gekoppeld ook een plan ontwikkeld voor jouw praktijk als artistiek ondernemer.

Voorzieningen

Onze locatie in Leeuwarden is voorzien van alle mogelijkheden die je als student nodig hebt. Bij de uitleenbalie leen je apparatuur zoals camera's (foto/ film), statieven, microfoons en instrumenten (gitaar/ drum etc.). Verder hebben we diverse geluidsdichte bunkers beschikbaar waar studenten kunnen repeteren. Minerva Academie voor Popcultuur heeft naast computerfaciliteiten een kleine opnamestudio, een podcast-studio en een fotostudio waarvan je gebruik kunt maken. Ook kun je terecht bij Academie Minerva in Groningen bij de Academiewinkel en de mediatheek voor het lenen van boeken. Veel literatuur is ook online raadpleegbaar. In de Minervashop vind je basismaterialen, zoals papier, verf, pennen, potloden en dummy's ect. Verder beschikt Minerva in Groningen over diverse gespecialiseerde werkplaatsen. 

Na je afstuderen

Onze afgestudeerden komen als artistieke professionals in verschillende gebieden terecht. Ze staan bijvoorbeeld op het podium, schrijven songs, produceren tracks, maken bijbehorende clips of visuals, ontwikkelen festivals, kleden die aan, of hebben een podcast of website waarin ze zichzelf of anderen presenteren. Soms als éénpitter maar ook vaak in collectieven of wisselende samenwerkingen. Het maken voor een publiek staat centraal in deze brede, interdisciplinaire opleiding. Je raakt je publiek met jouw verhaal. Zo creëer je impact. 

{{'EducationProfile_Title' | i18n}}

{{'EducationProfile_VWO' | i18n}}

{{'EducationProfile_HAVO' | i18n}}

{{'EducationProfile_MBO' | i18n}}

{{'Opleidingen_Title' | i18n}}

{{'Location_Title' | i18n}}

{{'Locations_Title' | i18n}}

{{vm.model[0].Title}}

{{vm.model[0].Street}}
{{vm.model[0].ZipCode}}  {{vm.model[0].City}}

{{'ContactInformation_Title' | i18n}}

{{vm.userIsAuthenticated && vm.isRootPortal ? 'LatestNewsWidgetAuthenticated_Title' : 'LatestNewsWidget_Title' | i18n}}

{{'CalendarWidget_Title' | i18n}}

{{'CalendarWidget_Intro' | i18n}} {{vm.portalTitle}}

  • {{item.StartDate| date:'d MMM'}} {{item.StartDate| date:'d MMM'}} - {{item.EndDate| date:'d MMM'}} {{item.Title}}