Dr. Harriët Jager-Wittenaar

​​

Harriët Jager-Wittenaar, PhD, RD, is lector Malnutrition and Healthy Ageing binnen het lectoraat Healthy Ageing, Allied Health Care and Nursing. Haar onderzoeksprogramma richt zich op preventie en behandeling van ondervoeding bij chronisch zieken en ouderen. Het onderzoeksprogramma is een nauwe samenwerking met o.a. het UMCG, waaraan dr. Jager-Wittenaar tevens is verbonden als senior onderzoeker bij de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie. Hoofdthema’s binnen het onderzoeksprogramma zijn: screening en nutritional assessment (inclusief het meten van lichaamssamenstelling), de relatie tussen ondervoeding en kwetsbaarheid (frailty) en voeding en beweging als gecombineerde interventies om ondervoeding en sarcopenie tegen te gaan.

Dr. Jager-Wittenaar is co-programmaleider van het SIA SPRONG programma FAITH research (www.faithresearch.nl), een learning community waarin kennisinstellingen, (zorg)organisaties en bedrijven samen kennis ontwikkelen en delen om kwetsbaarheid bij verschillend doelgroepen in de noordelijke regio tegen te gaan.

Dr. Jager-Wittenaar is nationaal en internationaal een veelgevraagd spreker. Van 2017 – 2021 heeft ze binnen de European Federation of Associations of Dietitians (EFAD) de European Specialist Dietetic Network on Older Adults geleid en leidt sinds 2021 de EFAD-ESPEN Working Group binnen EFAD. Daarnaast is ze lid van de internationale Global Leadership Initiative on Malnutrition (GLIM) Vlidation and Testing Working Group. Daarnaast is ze mede-ontwikkelaar van de ESPEN LLL Course Nutrition Support in Cancer. Sinds 2018 is dr. Jager-Wittenaar Movement and Rehabilitation Fellow aan de Vrije Universiteit Brussel.

{{'ProfilePage_PublicationsTitle' | i18n}}

{{'Lector_TitleContact' | i18n}}

{{'Lector_LabelAddress' | i18n}} {{vm.location.Title}}
{{vm.location.Street}}
{{vm.location.ZipCode ? vm.location.ZipCode + ' ' : ''}}{{vm.location.City}}
{{'Lector_LabelOffice' | i18n}} {{vm.profile.office}}
{{'Lector_LabelPhone' | i18n}} {{vm.profile.phoneNumber}}
{{'Lector_LabelEmailAddress' | i18n}} {{vm.profile.emailAddressDisplay}}
{{'Lector_LabelAssistants' | i18n}} {{assistant.name}} {{assistant.name}}