HAN3505_NWB_fotografie healthy ageing_1200x600_02_AK.jpg

Healthy Ageing, Allied Health Care and Nursing

De druk op de zorg neemt toe en de gezondheidsverschillen in de maatschappij worden groter. Er is een groeiend aantal kwetsbare burgers met zorgbehoeften, terwijl er tegelijkertijd een tekort aan beschikbaar personeel is.

Het lectoraat heeft als doel de veerkracht en weerbaarheid van verschillende bevolkingsgroepen te vergroten door de kwaliteit van handelen door zorgprofessionals te verbeteren met daarbij ook nadruk op het interprofessioneel handelen. Dit wordt gedaan in samenwerking met de doelgroep, waarbij ook gestreefd wordt naar emancipatie van zorg- en paramedische professionals. Door te werken aan onderzoek en onderwijs op het gebied van vitaliteit, streven we samen naar een zelfredzame toekomst voor de zorg.

Ons lectoraat voert (inter)nationaal erkend praktijkgericht onderzoek uit. In de regio en landelijk. We streven naar onderzoek in de vorm van PhD-trajecten. Interprofessioneel onderzoek, samenwerken vanuit verschillende professionele achtergronden, zoals vanuit diëtetiek, fysiotherapie en bewegingswetenschappen, sociale wetenschappen, taalwetenschappen en logopedie is een voorwaarde voor innovatie in de gezondheidszorg. Om te blijven aansluiten bij het handelen van (toekomstige) zorg- en paramedische professionals, is het belangrijk dat de vraag vanuit de praktijk komt. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met zorgprofessionals, studenten en docenten, en de resultaten worden teruggekoppeld naar en geïmplementeerd in de praktijk en het onderwijs.

Onderzoekslijnen

 • brandwonden zorg cover foto.jpg

  Functioneel herstel en kwaliteit van leven na brandwonden

  Lees meer
 • Kortdurende zorg.jpg

  Participatie en gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking

  Lees meer
 • Leeropdracht Public Health and Healthy Ageing

  Public Health and Healthy Ageing

  Lees meer
 • Talig functioneren en gezond ouder worden.jpg

  Talig functioneren & Gezond ouder worden

  Lees meer
 • Beeld Dizain - oudere uitsnede.jpg

  Kortdurende zorg en interprofessioneel samenwerken bij kwetsbare ouderen

  Lees meer
 • Herstel na ziekenhuisopname

  Functioneren en participeren rondom ziekenhuisopnames

  Lees meer

Projecten

Bekijk meer

Nieuws

Bekijk meer
Sla over

Onze mensen